ΑρχικήinetΤο Facebook κατηγορείται για μεροληψία στα trends του!

Το Facebook κατηγορείται για μεροληψία στα trends του!

Εργαζόμενοι του Facebook συχνά έχουν παραλείψει νέα που έχουν σχέση με συντηρητική πολιτική από την trending list του site, σύμφωνα με μια έκθεση του Gizmodo που έχει προκαλέσει πολλά σχόλια στα social media.

Facebook-m_3543125b-large_trans++pJliwavx4coWFCaEkEsb3kvxIt-lGGWCWqwLa_RXJU8

Ένας πρώην υπάλληλος του Facebook που δεν αποκάλυψε το όνομα του είπε στο Gizmodo ότι οι εργαζόμενοι σε τακτική βάση κατέστελλαν ειδήσεις που ενδιέφεραν συντηρητικούς αναγνώστες ενώ τεχνητά πρόσθεταν άλλες ιστορίες στην trending list.

Το Facebook δήλωσε στο Reuters την Δευτέρα ότι υπάρχουν αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές για την διατήρηση της ουδετερότητας και αυτές οι γραμμές δεν απαγορεύουν σε κανένα είδος ειδήσεων να εμφανίζεται στα trending θέματα. Το κοινωνικό δίκτυο όμως δεν απάντησε ευθέως σε ερωτήσεις σχετικά με το αν οι εργαζόμενοι έχουν βγάλει από την λίστα συντηρητικά νέα.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103865/facebook-xanei-agwgi-facial-recognition/” target=”blank” style=”3d” background=”#38fb0c” color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε ακόμα: Το Facebook χάνει στην αγωγή αναγνώρισης προσώπου[/su_button]

Η έκθεση αναστάτωσε πολλούς χρήστες στα social media, με αρκετούς δημοσιογράφους και σχολιαστές να επικρίνουν το κοινωνικό δίκτυο για μεροληψία.

“Εκτός ότι τροφοδοτεί τον διωγμό της δεξιάς, αυτό είναι και μια βασική υπενθύμιση για τους κινδύνους που έχει ο έλεγχος της Silicon Valley στο περιεχόμενο”, έγραψε ο Glenn Greenwald (@ggreenwald) στο Twitter,

“Για όποιον ενδιαφέρεται για την ελευθερία του Τύπου, αυτό είναι πολύ τρομαχτικό!”, έγραψε επίσης ο συντάκτης του Bloomberg,  Bill Grueskin (@BGrueskin).

Το “Former Facebook Workers” έγινε πολύ γρήγορα ένα από τα 10 trending θέματα του Twitter στις ΗΠΑ, αφότου δημοσιεύθηκε το άρθρο του Gizmodo.

To Conservative Political Action Conference (CPAC), μια από τις ομάδες που σύμφωνα με τις αναφορές αποκλείστηκε από την trending list δήλωσε ότι θα παρακολουθεί στενά το περιστατικό.

“Αν μπορούμε να αποδείξουμε ότι οι ισχυρισμοί είναι αληθείς και ακριβείς, αυτό θα ήταν πολύ απογοητευτικό!”, δήλωσε  ο Διευθυντής Επικοινωνίας του CPAC, Ian Walters.

Ένα post στο Help Center του Facebook λέει ότι η ενότητα trending του site σου δείχνει θέματα που έχουν γίνει πρόσφατα δημοφιλή στο κοινωνικό δίκτυο. Μερικοί από τους παράγοντες που καθορίζουν αν ένα θέμα είναι trending ή όχι είναι το engagement, η επικαιρότητα, οι σελίδες που έχεις κάνει like και η τοποθεσία σου.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103836/facebook-pws-na-deis-oles-tis-fwtografies-pou-exei-kanei-like-kapoios/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#28c6c3″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε ακόμα: Facebook: Πως να δεις όλες τις φωτογραφίες που έχει κάνει like κάποιος[/su_button]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS