ΑρχικήHow ToΜάθετε τα Geeky DuckDuckGo Tricks που θα σας κάνουν ν' αναθεωρήσετε!;)

Μάθετε τα Geeky DuckDuckGo Tricks που θα σας κάνουν ν’ αναθεωρήσετε!;)

[su_heading size=”18″]Ίσως έχετε ακούσει για την μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo.  Εάν όχι, τότε να σας πούμε πως πρόκειται για την μηχανή αναζήτησης που δεν σας “κατασκοπεύει” καθόλου. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο υπέροχο χαρακτηριστικό της.[/su_heading]

Υπάρχουν και άλλα cool  χαρακτηριστικά, που ονομάζονται “goodies” από την DuckDuckGo, τα οποία σίγουρα θα σας κάνουν να σκεφθείτε σοβαρά το γεγονός να αλλάξετε το default search engine σας.

duckduckgo-tricks

 

  • Γρήγορη πλοήγηση

Εάν είσθε κάτι παραπάνω από έναν  keyboard guy, τότε το DuckDuckGo είναι το ιδανικό μέρος για εσάς. Μπορείτε με ευκολία να περιηγηθείτε στα απτελέσματα της αναζήτησής σας με τη βοήθεια μερικών πλήκτρων. Σας παρουσιάζουμε μερικές συντομεύσεις:

<j>: Μετακινηθείτε κάτω στα αποτελέσματα
<k>: Μετακινηθείτε πάνω στα αποτελέσματα
<l> or <Enter>: Ανοίξτε ένα highlighted link
<h> or </>: Πηγαίνετε στο search bar
<s>: Πηγαίνετε σε ένα misspelled link
<t>: Πηγαίνετε στην κορυφή της σελίδας

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103691/developers-survey/” target=”blank” style=”soft” background=”#a595cc” color=”#28312c7″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε επίσης: Ποιοι Developers είναι οι πιο λυπημένοι & ποιοι οι ‘γέροι’; Θα εκπλαγείτε![/su_button]

  • Cheat sheets

Αυτό είναι ένα απίστευτο χαρακτηριστικό του DuckDuckGo: Εάν δεν είσθε καλός στο να θυμάστε τα keyboard shortcuts, για παράδειγμα την λίστα που αναφέρουμε παραπάνω, σε κάθε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να ανατρέξετε σε κάποιο manual ή κάποιο blog post για να μια γρήγορη ματιά… όμως το DuckDuckGo  σας προλαβαίνει!

Στα περισσότερα applications, όπως το Vim, υπάρχει μια πληθώρα από key bindings. Απλά εισάγετε το όνομα του application και δίπλα από το όνομα “cheat sheet”. Για παράδειγμα μπορείτε να δείτε την παρακάτω εικόνα που παρουσιάζεται το Firefox cheat sheet:

Screenshot-from-2015-10-11-11-54-20

 

  • Άμεσες απαντήσεις

Το DuckDuckGo σας παρέχει με άμεσες απαντήσεις σε αρκετά ερωτήματα που θέτετε: Για παράδειγμα δείτε τα παρακάτω:

Movies with

Πληκτρολογήστε “movies with” και το όνομα του/ της αγαπημένου /νης σας ηθοποιού και θα πάρετε αυτό που ζητήσατε! l

Screenshot-from-2015-10-11-12-28-47

 

Soundcloud

Ακούστε μουσική κατευθείαν από το DuckDuckGo. Στο search bar, πληκτρολογήστε το όνομα του καλλιτέχνη που επιθυμείτε να ακούσετε και δίπλα από το όνομα “Soundcloud”. Για παράδειγμα “Daft Punk Soundcloud”:

Screenshot-from-2015-10-11-12-35-17

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103600/top-10-countries-having-the-fastest-internet-speed/” target=”blank” style=”stroked” background=”#cc95b8″ color=”#28312c7″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε επίσης: Ποιες είναι οι χώρες με το γρηγορότερο Internet? Δείτε το Top10!![/su_button]

Recipes

Αναζητήστε συνταγές κατευθείαν από το DuckDuckGo. Ψάχνετε κάποια συνταγή πίτσας; Γράψτε απλά “pizza recipe” και voila! Καλή σας όρεξη!

Screenshot-from-2015-10-11-12-40-38

Weather

Ελέγξτε τι καιρό έχει σε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη ή έξω από το σπίτι σας πληκτρολογώντας απλά “weather” ή “weather <location name>”.

Screenshot-from-2015-10-11-12-44-19

Και πολλά πολλά ακόμη….

  • Bang Search

Θα εξηγήσουμε αμέσως τι είναι αυτό: Για παράδειγμα πληκτρολογήστε “!a blazers” στο DuckDuckGo search bar. Αυτό που κάνει το  bang search είναι πως σας ανακατευθύνει ακριβώς στο site το οποίο θέλατε να ψάξετε! Γι’ αυτό το παράδειγμα, το “!a” αναφέρεται στο  amazon. Έτσι θα βρεθείτε απευθείας στο amazon βλέποντας τα διαθέσιμα blazers!

Υπάρχουν χιλιάδες bang arches διαθέσιμα (αυτή τη στιγμή 6396) και ολοένα αυξάνονται! Μπορείτε να ψάξετε για κάποια ταινία, ας πούμε την “Ant-Man”, κατευθείαν στο “Imdb”,  μέσω του DuckDuckGo απλά γράφοντας “!Imdb Ant-Man”.

  • Customize

Οι χρήστες μπορούν εύκολα να προσαρμόσουν το DuckDuckGo σύμφωνα με τα γούστα τους. Κάντε κλικ στο μενού στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας στις επιλογές προσαρμογής. Εφόσον το DuckDuckGo δεν αποθηκεύει τις πληροφορίες σας, αυτό εξαρτάται από τα browser cookies για να θυμάται τις ρυθμίσεις σας. Έτσι, κάθε φορά που θα επαναφέρετε τον browser σας, οι ρυθμίσεις σας θα φεύγουν.  Για να αποφευχθεί αυτό, σας παρέχεται η δυνατότητα να τις αποθηκεύσετε στο cloud.

Screenshot-from-2015-10-11-13-05-08

 

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103712/7-apps-to-encrypt-your-chats/” target=”blank” style=”3d” background=”#95bacc” color=”#28312c7″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Δείτε ακόμα: Διαλέξτε ένα απ’τα 7 πιο ασφαλή Apps & κρυπτογραφήστε τα Chats σας![/su_button]

Βρήκατε το άρθρο μας ενδιαφέρον? Εσείς έχετε να συμπληρώσετε κάποιο άλλο χαρακτηριστικό στην λίστα μας? Περιμένουμε τα σχόλιά σας!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS