ΑρχικήHow ToΠοιοι Developers είναι οι πιο λυπημένοι & ποιοι οι 'γέροι'; Θα εκπλαγείτε!

Ποιοι Developers είναι οι πιο λυπημένοι & ποιοι οι ‘γέροι’; Θα εκπλαγείτε!

Ποιοι Developers είναι οι πιο λυπημένοι & ποιοι οι 'γέροι'; Θα εκπλαγείτε!
Ποιοι Developers είναι οι πιο λυπημένοι & ποιοι οι ‘γέροι’; Θα εκπλαγείτε!

Αν μιλήσουμε για στερεότυπα στον κόσμο του προγραμματισμού, μάλλον θα έχετε ακούσει φράσεις όπως ” σε κανένα δεν αρέσει να γραφεί κώδικα Java “, ” η C ++ είναι για τους ηλικιωμένους” και πολλά άλλα. Για να αναλύσουν την αλήθεια πίσω από αυτά τα στερεότυπα, οι ειδικοί της Τrestle Technology δημιούργησαν ένα εργαλείο.

Μπορεί να έχετε ακουστά για το Microsoft Project Oxford του οποίου τα Face APIs μπορούν να ανιχνεύσουν ένα πρόσωπο σε μια εικόνα και να διαπιστώσουν εάν το πρόσωπο αυτό χαμογελάει, το φύλο του/της και την ηλικία, καθώς και το ποσοστό τρίχας του προσώπου.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103637/%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-linus-torvalds-%ce%b8%ce%b5%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%af-%cf%80%cf%89%cf%82-%ce%b3%ce%bb%cf%8e%cf%83%cf%83%ce%b1-c-sux/” target=”blank” style=”glass” background=”#dcd11c” color=”#28312c7″ wide=”yes” center=”yes” radius=”round” icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε ακόμα: Γιατί ο Linus Torvalds θεωρεί πως η γλώσσα C++ ‘sux’? [/su_button]

Οι data engineers έχουν συνδυάσει τα Face API με τα στοιχεία που προκύπτουν από τις σελίδες trending του GitHub. Αυτή η σελίδα εμφανίζει τα αρχεία καταγραφής σε μια συγκεκριμένη γλώσσα που είναι δημοφιλή εκείνη τη στιγμή. Μπορείτε επίσης να δείτε τις φωτογραφίες προφίλ από τους πιο παραγωγικούς committers αυτών των έργων. Έτσι, αυτό το εργαλείο είναι σε θέση να πάρει εικόνες μερικών από τους πιο πολυσύχναστους contributors για οποιαδήποτε δεδομένη γλώσσα.

Ενώ το σύνολο των δεδομένων που χρησιμοποιούνται είναι μικρό, παρέχει κάποια διασκεδαστικά αποτελέσματα. Η ομάδα δεν ξεχνά να αναφέρει το εξής:

” Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό είναι εξαιρετικά μη επιστημονικό. Ποιος ξέρει κατά πόσο είναι  ακριβές το Face API ή κατά πόσο με ακρίβεια μια GitHub εικόνα προφίλ ενός χρήστη αντικατοπτρίζει σε κάθε πτυχή την προσωπικότητα /  ταυτότητά του. Δεν είναι επίσης σαφές κατά πόσον οι πιο παραγωγικοί committers αντιπροσωπεύουν με ακρίβεια μια κοινότητα.”

Εδώ είναι τα αποτελέσματα:

Age of programmers:

age-of-programmers-java-youngest-c

Αποδεικνύεται ότι οι  Java προγραμματιστές είναι ο νεότεροι  και οι C ++ προγραμματιστές είναι πιο μεγάλοι σε ηλικία.

Gender of programmers:

sex-gender-programmers-male-female

Αν μιλάμε για το φύλο των προγραμματιστών που συμβάλλουν στην κορυφαία έργα, αυτό είναι μια θλιβερή εικόνα.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103166/poia-einai-i-pio-poluploki-glwssa-programmatismou/” target=”blank” style=”flat” background=”#dc1c2a” color=”#28312c7″ wide=”yes” center=”yes” radius=”round” icon_color=”#ffffff”]Δείτε περισσότερα: Ποιά είναι η πιο πολύπλοκη γλώσσα προγραμματισμού; [/su_button]

Smiles of programmers:

happiest-programmers-java

Ήρθε η ώρα να αποδεχθούμε το γεγονός ότι η δουλειά ενός προγραμματιστή μπορεί να είναι πραγματικά αγχώδης. Ίσως, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένοι προγραμματιστές δεν κατάφεραν ακόμα και να χαμογελάσουν για τις φωτογραφίες προφίλ τους στο GitHub.

Facial hair of programmers:

facial-hair-of-programmers-swift-beardy-hipsters

Αυτή το test είχε τα πιο ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Φαίνεται ότι οι Swift Developers είναι γενειοφόροι hipsters, που χρησιμοποιούν κυρίως  Python, Perl, και JavaScript. Το test αυτό δεν ομαλοποιήθηκε ως προς το φύλο. 🙂

[su_button url=”https://www.secnews.gr/100411/program-languages-that-generate-most-software-security-bugs/” target=”blank” style=”stroked” background=”#c61cdc” color=”#28312c7″ wide=”yes” center=”yes” radius=”round” icon_color=”#ffffff”]Μάθετε: Ποια γλώσσα προγραμματισμού υποφέρει απ’τα περισσότερα security bugs?[/su_button]

Εσείς ποια γλώσσα μιλάτε?

δείξτε μας τη φωτό προφίλ σας να σας πούμε! 🙂

giphy

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS