ΑρχικήinetΠάνω από 1 τόνο χρυσού συγκέντρωσε η Apple από παλιά, σπασμένα iPhones

Πάνω από 1 τόνο χρυσού συγκέντρωσε η Apple από παλιά, σπασμένα iPhones

Περισσότερο από ένα τόνο Χρυσού αξίας $40 εκατομμυρίων δολαρίων συγκεντρώθηκε από το πρόγραμμα της Apple “Renew Program”, με το Liam, το robot που βοήθησε στην ανακύκλωση. 

Πάνω από 1 τόνο χρυσού συγκέντρωσε η Apple από παλιά, σπασμένα iPhones

Στο ετήσιο “Environment Responsibility Report” που πραγματοποίησε η εταιρεία, δήλωσε πως το 2015, συγκέντρωσε 2204 pounds χρυσού αξίας $40 εκατομμυρίων δολαρίων από ανακυκλωμένα iPhones, iPads και Macs.

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης της Apple παρήγαγε 90 εκατομμύρια  pounds ηλεκτρονικών αποβλήτων εκ των οποίων τα  60 εκατομμύρια είναι ανακυκλώσιμα υλικά. Ο όγκος του χρυσού που συγκεντρώθηκε ήταν πολύ μικρός, αλλά επειδή ακριβώς ο χρυσός είναι ακριβό υλικό, ήταν το πιο πολύτιμο από όλα τα υλικά που συγκεντρώθηκαν από την ανακύκλωση.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/102774/apple-se-fbi-parakalw-xakarete-mas-ksana-kai-deikste-mas-pws-to-kanate/” target=”blank” style=”stroked” background=”#c419387″ wide=”yes” center=”yes” icon_color=”#ffffff”]Apple σε FBI: Παρακαλώ χακάρετέ μας ξανά και δείξτε μας πώς το κάνατε.[/su_button]

Στα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα, ο χρυσός χρησιμοποιείται γιατί είναι ένας εξαιρετικός αγωγός του ηλεκτρισμού και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός στη διάβρωση.

Η Apple δήλωσε επίσης ότι συγκεντρώθηκαν 23 εκατομμύρια pounds από χάλυβα, 13 εκατομμύρια pounds από πλαστικό, 12 εκατομμύρια pounds γυαλί, 4,5 εκατομμύρια pounds αλουμινίου, 3 εκατομμύρια pounds χαλκού και 6600 pounds ασήμι.

Ο τεχνολογικός γίγαντας έχει επιταχύνει το πρόγραμμα ανακύκλωσης του και το πρόσφατο ‘Renew Program’  επιτρέπει στους χρήστες να ανακυκλώνουν τις συσκευές της Apple σε οποιοδήποτε κατάστημα της Apple. Η εταιρεία σύμφωνα με δήλωσή της υποστηρίζει πως χρησιμοποιεί τα περισσότερα από τα υλικά που εξάγει από τα ανακυκλωμένα τηλέφωνα, και αυτό εξαλείφει την ανάγκη για εκ νέου εξόρυξη αυτών των μετάλλων και των υλικών.

Πρόσφατα η Apple άρχισε να χρησιμοποιεί μια νέα πειραματική γραμμή robots  που ονομάζεται «Liam», η οποία αποσυναρμολογεί 1,2 εκατομμύρια τηλέφωνα το χρόνο. Τα Liam λειτουργούν στην Καλιφόρνια και στην Ολλανδία.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103273/to-iphone-sou-tha-liksei-se-3-xronia-dilwnei-i-apple/” target=”blank” style=”glass” background=”#c419387″ wide=”yes” center=”yes” icon_color=”#ffffff”]Το iPhone σου θα λήξει σε 3 χρόνια… δηλώνει η Apple![/su_button]

Παρακολουθήστε το Liam να αποσυναρμολογεί το iPhone σε αυτό το πραγματικά άκρως ενδιαφέρον βίντεο:

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=AYshVbcEmUc” width=”640″ height=”380″]https://www.youtube.com/watch?v=B7o0qA4L4So[/su_youtube]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS