ΑρχικήinetΣύντομα στα δικαστήρια ΕΕ και Google;

Σύντομα στα δικαστήρια ΕΕ και Google;

Ακούγονται πολλές φήμες ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σύντομα θα μπλεχτεί σε μια διαμάχη με τη Google υποστηρίζοντας ότι η εταιρία παραβιάζει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της ΕΕ όσο αφορά το λειτουργικό της σύστημα Android.

Google

Πηγές από το πρακτορείο Reuters υποστηρίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να κατηγορήσει τη Google ότι κάνει αθέμιτες προσφορές στους κατασκευαστές Android τηλεφώνων για να κρατήσουν τις δικές της υπηρεσίες στην κορυφή βάζοντας τες ως προεπιλογή σε ένα καινούριο τηλέφωνο. Ενώ δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα γίνουν οι επίσημες κατηγορίες, η ΕΕ έχει ήδη αναφέρει το κύριο σημείο της διαφωνίας. Η έρευνα θα επικεντρωθεί στο κατά πόσον η Google έχει συνάψει αντιανταγωνιστικές συμφωνίες ή έχει καταχραστεί πιθανή δεσπόζουσα θέση στον τομέα των λειτουργικών συστημάτων, των εφαρμογών και των υπηρεσιών για smartphones.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103178/to-facebook-petuxainei-ekei-pou-tha-eprepe-na-kuriarxei-i-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#b439246″ wide=”yes” center=”yes”]Το Facebook πετυχαίνει εκεί που θα έπρεπε να κυριαρχεί η Google![/su_button]

Η Επίτροπος της ΕΕ Margrethe Vestager, αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού, δήλωσε ότι ανησυχεί πως η Google μπορεί να εκμεταλλεύεται την επιθυμία των καταναλωτών να έχουν προ-εγκατεστημένες εφαρμογές όταν αγοράζουν μια συσκευή smartphone. Σύμφωνα με την Vestager αυτό μπορεί να καταπνίξει την καινοτομία και να αφήσει άλλους δημιουργούς εφαρμογών και παρόχους υπηρεσιών έξω από την αγορά.

“Η ανησυχία μας είναι ότι απαιτώντας από τους κατασκευαστές τηλεφώνων και από τους φορείς να έχουν προεπιλεγμένες τις εφαρμογές της Google και όχι να έχουν την ελεύθερη επιλογή να αποφασίσουν μόνοι τους ποιες εφαρμογές να βάλουν, κόβεται έτσι ένας από τους κύριους τρόπους που οι νέες εφαρμογές πλησιάζουν τους πελάτες”, δήλωσε η Επίτροπος σε μια ομιλία στην Ολλανδία.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/102901/google-street-view-fwtografies/” target=”blank” style=”noise” background=”#668caf6″ wide=”yes” center=”yes”]Φωτογραφίες του Google Street View που «αφηγούνται» περίεργες ιστορίες[/su_button]

Από τη μεριά της η Google αρνείται ότι πιέζει τις εταιρίες για αποκλειστικές συμφωνίες κι ελπίζει ότι με συζήτηση θα λυθεί το ζήτημα και δεν θα προχωρήσει σε νομική μάχη. Βέβαια οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της εταιρίας. Οι ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι και πολύ ευγενικές μαζί της και συχνά την κατηγορούν ότι παραβιάζει κανόνες. Και στη Ρωσία έχασε πρόσφατα μια παρόμοια μάχη σχετικά με το Android. Μπορεί η εταιρία να αναγκαστεί να καταλήξει σε συμβιβασμό για να γλιτώσει τις αναγκαστικές αλλαγές στη συμπεριφορά της και τα αυστηρά πρόστιμα.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS