ΑρχικήinetQR code στην “μπλε οθόνη του θανάτου” των Windows 10!

QR code στην “μπλε οθόνη του θανάτου” των Windows 10!

Αν είσαι χρήστης των Windows τότε πιθανόν να έχεις συναντήσει την περίφημη μπλε οθόνη του θανάτου!

Windows

Η μπλε οθόνη του θανάτου εμφανίζεται όταν τα Windows αντιμετωπίζουν κάποιο κρίσιμο σφάλμα που οφείλεται σε θέματα είτε software είτε hardware κι εμφανίζουν ένα λυπημένο πρόσωπο και καμιά άλλη πληροφορία εκτός του “Ο υπολογιστής σας αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα”.

Ωστόσο φαίνεται ότι η Microsoft θα κάνει μια αλλαγή στην οθόνη του θανάτου της. Με αφορμή τα πρώτα γενέθλια των Windows 10, θα προσθέσει QR code στην οθόνη βοηθώντας έτσι τους χρήστες να εντοπίσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συσκευή τους!

Οι νέοι QR codes εμφανίζονται στην τελευταία έκδοση Preview των Windows 10 του Redmond, το Build 14316 που θα κυκλοφορήσει επίσημα το καλοκαίρι!

https://www.secnews.gr/103014/linus-torvalds-linux-will-beat-windows-desktop/Linus Torvalds: “Θα ξοδέψω τα επόμενα 25 χρόνια για να γίνει το Linux καλύτερο από τα Windows”

Τώρα αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο λειτουργικό σας σύστημα δεν θα δείτε απλά ένα λυπημένο προσωπάκι αλλά κι ένα QR code που θα είναι χρήσιμο με 2 τρόπους:

  • Θα μπορείτε να σκανάρετε τον κωδικό στο smartphone σας και στη συνέχεια θα κατευθύνεστε σε μια σελίδα που θας ενημερώνει για όλες τις λεπτομέρειες του προβλήματος.

  • Θα μπορείτε επίσης να καλείτε το τμήμα εξυπηρέτησης της Microsoft για να καταλάβει το πρόβλημα προσδιορίζοντας την πηγή του σφάλματος από τον ειδικό QR code και θα σας βοηθάει να το αντιμετωπίσετε ή ακόμα και να το διορθώσετε.

Η ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος αυτό το καλοκαίρι δεν θα περιλαμβάνει μόνο αυτήν την αλλαγή αλλά και άλλα πολλά νέα χαρακτηριστικά όπως το σύστημα αρχείων Ubuntu που θα επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν Bash για να τρέχουν command-line Linux applications χωρίς κάποια εικονική μηχανή.

https://www.secnews.gr/102929/pws-na-egkastisete-kai-na-treksete-ubuntu-bash-sta-windows-10/Πώς να εγκαταστήσετε και να τρέξετε το Ubuntu Bash στα Windows 10

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS