ΑρχικήinetΗ Google εισάγει trending θέματα κατά την αναζήτηση σε κινητό;

Η Google εισάγει trending θέματα κατά την αναζήτηση σε κινητό;

Φαίνεται ότι η Google δοκιμάζει αθόρυβα ένα νέο χαρακτηριστικό στο κινητό που δείχνει τα δημοφιλή (trending) θέματα αναζήτησης μέσα από τη γραμμή αναζήτησης.

Παρόμοια με το τμήμα για τα trending θέματα του Facebook και του Twitter, πρόσφατα άρχισαν να εμφανίζονται οι δημοφιλείς αναζητήσεις στο Google στο Safari browser για iOS.

Η Google εισάγει trending θέματα κατά την αναζήτηση σε κινητό;
Παρόμοια με το τμήμα για τα trending θέματα του Facebook και του Twitter, πρόσφατα άρχισαν να εμφανίζονται δημοφιλείς αναζητήσεις στο Google στο Safari browser για iOS.

Μόλις πληκτρολογήσει κανείς ένα γράμμα κατά την αναζήτηση στο Google, ένα drop down μενού εμφανίζεται με μια λίστα με τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις. Στην παραπάνω φωτογραφία, μπορείτε να δείτε τι οι άνθρωποι έψαξαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, από το σε ποιο κανάλι προβλήθηκαν τα MTV Movie Awards – σαφώς ήταν στο MTV! – μέχρι τις ειδήσεις για τη μητέρα του Anderson Cooper. Επιλέγοντας ένα από τα θέματα θα σας φέρει σε μια συλλογή από άρθρα ειδήσεων σχετικά με το θέμα.

Ενώ το χαρακτηριστικό λειτουργούσε μέχρι και χθες το πρωί, πρόσφατα εξαφανίστηκε από τη γραμμή αναζήτησης.

Η Google δεν έχει σχολιάσει ακόμα τίποτα για το θέμα, αλλά χωρίς καμία πραγματική αναφορά του χαρακτηριστικού στις social media ιστοσελίδες, είναι πιθανό η εταιρεία να δοκιμάζει το χαρακτηριστικό σε μια μικρή ομάδα χρηστών.

Η κίνηση του γίγαντα αναζήτησης προς αυτό το έδαφος δεν αποτελεί και μεγάλη έκπληξη. Όμοια με άλλες πλατφόρμες, όπως το Facebook και το Twitter ανοίγουν νέους τρόπους για να προσελκύσουν τους χρήστες τους να έχουν υψηλό engagement, η Google ενδέχεται να θέλει να τονίσει αυτό που ξέρει καλύτερα – αυτό που οι άνθρωποι ψάχνουν και εκείνη παρέχει τη σχετική πληροφορία. Έτσι, να ενθαρρύνουν τους χρήστες να μένουν περισσότερο στην εν λόγω ιστοσελίδα κάθε φορά.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS