ΑρχικήsecurityID Ransomware ιστοσελίδα βοηθά στον εντοπισμό ransomware μολύνσεων

ID Ransomware ιστοσελίδα βοηθά στον εντοπισμό ransomware μολύνσεων

Μια νέα ιστοσελίδα (ID Ransomware) που ξεκίνησε τις τελευταίες εβδομάδες τώρα κάνει τη ζωή των ransomware θυμάτων πολύ πιο εύκολη, επιτρέποντάς τους να προσδιορίσουν ποια παραλλαγή ransomware μόλυνε τους υπολογιστές τους και αν υπάρχει ένας τρόπος για να ανακτήσουν τα αρχεία τους χωρίς να πληρώσουν.

ID Ransomware ιστοσελίδα βοηθά στον εντοπισμό ransomware μολύνσεων

Ονομάζεται ID Ransomware, η ιστοσελίδα που συστάθηκε με τον Michael Gillespie, ενός τακτικός συνεργάτης στο φόρουμ υποστήριξης του Bleeping Computer όπου το μεγαλύτερο μέρος των σημερινών ransomware θυμάτων ζητάει βοήθεια. Ο Michael είναι, επίσης, ένας από τους ανθρώπους που βοήθησαν να σπάσει το CryptoHost (Manamecrypt) ransomware.

Για να χρησιμοποιήσετε την ID Ransomware ιστοσελίδα, οι χρήστες θα χρειαστούν δύο πράγματα. Πρώτα είναι το ransom note αρχείο, το οποίο μπορεί να πάρει διάφορες μορφές, από HTML μέχρι αρχεία κειμένου και τότε θα χρειαστείτε ένα από τα αρχεία που κρυπτογραφούνται από το ransomware.

Οι χρήστες πρέπει να επιλέξουν και να ανεβάσουν και τα δύο αρχεία στα δύο πεδία της φόρμας της ID Ransomware ιστοσελίδας και πατήστε το κουμπί “Upload”. Αυτό ξεκινά μια ανάλυση των δύο αρχείων και μετά από λίγα δευτερόλεπτα/λεπτά (ανάλογα με το φόρτο εργασίας του server), η ιστοσελίδα θα σας πει ποια παραλλαγή ransomware έχει κλειδώσει τον υπολογιστή σας.

Ανάλογα με τον τύπο του ransomware που έχει εντοπιστεί, οι τυχεροί χρήστες θα λάβουν ένα σύνδεσμο όπου μπορούν να κατεβάσουν έναν decrypter που θα τους βοηθήσει να ξεκλειδώσει τα αρχεία τους.

Οι όχι-και-τόσο-τυχεροί χρήστες θα μεταφερθούν σε μια σχετική συζήτηση του φόρουμ υποστήριξης Bleeping Computer, ενώ παράλληλα καλούνται να δημιουργήσουν αντίγραφο ασφαλείας των κρυπτογραφημένων δεδομένων τους, με την ελπίδα ότι μπορεί να ανακτήσουν τα αρχεία τους στο μέλλον, εάν ένας decrypter γίνει ποτέ διαθέσιμος.

Μέχρι την παρούσα στιγμή, η ID Ransomware υπηρεσία υποστηρίζει τις ακόλουθες 51 παραλλαγές ransomware: 7ev3n, Booyah, Brazilian Ransomware, BuyUnlockCode, CERBER, CoinVault, Coverton, Crypt0L0cker, CryptoFortress, CryptoHasYou, CryptoJoker, CryptoTorLocker, CryptoWall 2.0, CryptoWall 3.0, CryptoWall 4.0 , Crysis, CTB-Locker, DMA Locker, ECLR Ransomware, EnCiPhErEd, Hi Buddy !, HOW TO DECRYPT FILES, HydraCrypt, Jigsaw, JobCrypter, KeRanger, LeChiffre, Locky, Lortok, Magic, Maktub Locker, MireWare, NanoLocker, Nemucod, OMG ! Ransomcrypt, PadCrypt, PClock, Powerware, Radamant, Rokku, Samas, Sanction, Shade, SuperCrypt, Surprise, TeslaCrypt 0.x, TeslaCrypt 2.x, TeslaCrypt 3.0, TeslaCrypt 4.0, UmbreCrypt, Unknown, VaultCrypt.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποια από τα μηνύματα που βγάζει -ανάλογα την περίπτωση- η εν λόγω ιστοσελίδα:

ransomware-1 ransomware ransomware-2 ransomware-3 ransomware-4

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS