ΑρχικήHow ToΟι άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν πεταμένα USB

Οι άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν πεταμένα USB

branded-USB-sticks

Θα συνδέατε ένα πεταμένο USB stick στο PC / Laptop σας; Αν ναι, ανήκετε στην αφελή κατηγορία ανθρώπων και αν όχι ανήκετε στο 50 τοις εκατό των ανθρώπων που εξακολουθούν να το κάνουν. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Illinois, Urbana-Champaign, το 50 τοις εκατό των στικς που απορρίπτονται εξακολουθούν να συνδέονται σε υπολογιστές, θέτοντας σε κίνδυνο τα PC / ή τους φορητούς υπολογιστές.

Για να μάθεi πόσο ανόητοι είναι πραγματικά οι άνθρωποι, η ερευνητική ομάδα γέμισε με 297 USB τους χώρους του πανεπιστημίου, αμφιθέατρα, χώρους στάθμευσης, καφετέριες, χώρους μελέτης κτλ. Στη συνέχεια περίμεναν.

Τα στικς περιείχαν μια σειρά από αρχεία HTML που ήταν μεταμφιεσμένα για να μοιάζουν με παλιά αρχεία σημειώσεων, έγγραφα και φωτογραφικά άλμπουμ. Αλλά αν κάποιος εισήγαγε ένα USB σε υπολογιστή συνδεδεμένο στο ίντερνετ και άνοιγε τα αρχεία, οι ερευνητές λάμβαναν ειδοποίηση. Οι ερευνητές έμειναν έκπληκτοι, επειδή περίπου το ήμισυ των στικ μαζεύτηκαν, συνδέθηκαν σε υπολογιστές και διερευνήθηκαν.

Με βάση τα ευρήματά τους, οι ερευνητές δημοσίευσαν μια εργασία με τίτλο “Οι χρήστες πραγματικά Συνδέουν τα USB που βρίσκουν”. Οι ερευνητές ζήτησαν από τους ανθρώπους που είχαν χρησιμοποιήσει τα πεταμένα στικς να συμπληρώσουν μια έρευνα και να δώσουν τους λόγους για τους οποίους τα πήραν. Λιγότεροι από τους μισούς την έκαναν και δικαιολογήθηκαν πως ήταν απλά περίεργοι ή χρειάζονταν ένα USB. Αλλά γενικά η ομάδα διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι απλά ήθελαν να βρουν σε ποιον ανήκει και να το επιστρέψουν, σύμφωνα με την έρευνα. Τα ευρήματα αυτά παρουσιάστηκαν στο 37ο IEEE Συμπόσιο για την Ασφάλεια και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων στην Καλιφόρνια

Μερικοί από αυτούς που μάζεψαν τα USB τα σκάναραν πρώτα για τυχόν ιούς. Το 16% σκάναρε το στικ με το λογισμικό anti-virus. Το 8% πίστευε ότι το λειτουργικό σύστημα των χαρακτηριστικών ασφαλείας τους θα τους προστατεύσει, π.χ., «έχω εμπιστοσύνη στο MacBook μου, έχει μια καλή άμυνα κατά των ιών.» Ένα 8% θυσίασε έναν προσωπικό υπολογιστή ή χρησιμοποίησε κάποιον του πανεπιστημίου για την προστασία του προσωπικού του εξοπλισμού.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS