ΑρχικήsecurityΑυτός ο 16χρονος hacker κυκλοφόρησε ένα παιχνίδι χακάροντας το Steam

Αυτός ο 16χρονος hacker κυκλοφόρησε ένα παιχνίδι χακάροντας το Steam

steam1_gqyr.640-Steam

Αυτός ο 16χρονος, χάκαρε το Steam για να προώθηση το μάλλον ανόητο παιχνίδι του στο σύστημά του

Ο νεαρός hacker, εκμεταλλεύτηκε την ευπάθεια στο Steam για να δημοσιεύσει το 45 δευτερολέπτων «παιχνίδι» του χωρίς ούτε ένα από τα άτομα που ρυθμίζουν την Valve να το αναληφθεί..

Ο Ruby Nealon, δημιούργησε το παιχνίδι που ονομάζεται Watch Paint Dry και το οποία είναι ένα παιχνίδι που παρακολουθείς τη μπογιά να στεγνώνει. Το πέρασε στην ιστοσελίδα χωρίς να περάσει από το Greenlight ή αποκτώντας μια σφραγίδα έγκρισης από τη Valve. Χάρη στην Nealon, η ευπάθεια έχει πλέον διορθωθεί.

Βοήθησε να διορθώσουν αυτή την κερκόπορτα στο Steam.

«Έχω έρθει σε επαφή με τη Valve που έχουν πλέον αποκαταστήσει την ευπάθεια», έγραψε ο Nealon στο τέλος ενός post του. «Εγώ ήμουν υπεύθυνος για το Watch Paint Dry. Το να με πιάσουν ήταν μέρος του σχεδίου μου. Ήταν απλά μια φάρσα, αδερφέ!»

Ωστόσο ο Nealon ανέφερε το απίστευτο hacking του στο Medium. Οπότε πώς κατάφερε να δημοσιεύσει το παιχνίδι του στην ιστοσελίδα; Αρχικά απέκτησε ένα λογαριασμό στο Steamworks με απροσδιόριστο τρόπο. Ο Nealon τότε χειραγώγησε μία javascript λειτουργία στο Steam, με την προσθήκη του ID app του από τις κάρτες συναλλαγών του ώστε να κάνει το Watch Paint Dry να εμφανίζεται στο κατάστημα. Μόλις έγινε αυτό το παιχνίδι ήταν στο τμήμα Νέα Έκδοση του Steam.

«Κάτι που έχω σίγουρα μάθει από αυτό, είναι ότι όταν εργάζεσαι με περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες και πρέπει πρώτα να εγκριθεί, δεν έχεις “Review Ready” και “Reviewed” ως δύο καταστάσεις για το περιεχόμενο. Αντ ‘αυτού, ίσως προσεγγίσεις το σημείο που ο έλεγχος του στοιχείου έχει μια διαδρομή ελέγχου, δίνοντας σε κάθε κομμάτι του περιεχομένου ένα «review ticket ” ή κάτι παρόμοιο και δεν επιτρέπει στο περιεχόμενο να Κυκλοφορήσει, έως ότου υπάρξει ένα review ticket για το περιεχόμενο . Ή απλά δεν επιτρέπει στους χρήστες να ρυθμίσουν το στοιχείο σε “Κυκλοφόρησε”.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS