ΑρχικήsecurityΙδρυτικό μέλος της LulzSec δουλεύει σε εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών!

Ιδρυτικό μέλος της LulzSec δουλεύει σε εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών!

Ο Mustafa Al-Bassam, 21, ιδρυτικό μέλος και πρώην μέλος της LulzSec με το ψευδώνυμο tFlow, θα συμμετέχει στη εταιρεία online πληρωμών, Secure Trading, που έχει τη βάση της στο Ηνωμένο Βασίλειο σε ρόλο συμβούλου ασφαλείας.

Ο Al-Bassam θα συμμετέχει στην θυγατρική εταιρεία της Secure Trading που ασχολείται με την κυβερνο-ασφάλεια, την Cognosec, σε μια θέση μερικής απασχόλησης, η οποία θα του επιτρέψει να τελειώσει τις σπουδές του στην επιστήμη των υπολογιστών στο King College του Λονδίνου.

Ιδρυτικό μέλος της LulzSec δουλεύει σε εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών!

Ο επίσημος ρόλος του αλλαγμένου χάκερ θα είναι σύμβουλος ασφαλείας και θα εργάζεται σε ένα νέο έργο της Secure Trading που ονομάζεται Trustery, που έχει ρυθμιστεί να ενσωματώνει blockchain τεχνολογία στα online συστήματα πληρωμής.

Τα Blockchains είναι η βάση της τεχνολογία με βάση την οποία το μεγαλύτερο μέρος των σημερινών cryptocurrencies λειτουργεί, όπως τα Bitcoin ή Litecoin. Τα τελευταία χρόνια, οι κυβερνήσεις και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ψάχνουν την ιδέα της ενσωμάτωσης των blockchains στα συστήματα τους, δεδομένου ότι η τεχνολογία είναι ιδανική για τη βελτίωση της ασφάλειας και της γνησιότητας των εφαρμογών αποθήκευσης δεδομένων και διατήρησης αρχείων.

«Δουλεύοντας στην Secure Trading θέλω να αναπτύξω εργαλεία για να κάνω πιο ασφαλείς τις online πληρωμές», είπε ο Al-Bassam σε μια επίσημη δήλωση. «Ο κλάδος των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών ήταν ανέκαθεν λίγα χρόνια όσον αφορά τις πρακτικές ασφαλείας.»

Ο Al-Bassam ίδρυσε την LulzSec, όταν ήταν 16, στις αρχές του 2011, μαζί με άλλους περιβόητους hackers, όπως τους Sabu και Topiary, αλλά μέχρι τον Ιούλιο του 2011, είχε συλληφθεί από τη βρετανική αστυνομία. Το πραγματικό του όνομα δεν είχε δοθεί στο κοινό μέχρι και για δύο χρόνια μετά γιατί ήταν ανήλικος.

Ομολόγησε την ενοχή του και έλαβε ποινή με αναστολή 20 μηνών φυλάκισης, 500 ώρες κοινωνικής εργασίας και διετή απαγόρευση από τη χρήση του Διαδικτύου.

Η πρόσληψη του Al-Bassam ήρθε μόλις δύο μέρες μετά τον άλλο διάσημο hacktivist, γνωστό με το ψευδώνυμο του GhostShell που είχε κάνει dox τον εαυτό του, αποκαλύπτοντας την πραγματική του ταυτότητα. Ο χάκερ δικαιολόγησε τις ενέργειές του ως έναν τρόπο για να βοηθήσει τις αρχές για να τον συλλάβουν, να εκτίσει την ποινή του και στη συνέχεια να προσληφθεί από μια εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο ώστε να μπορέσει να ζήσει μια ζωή χωρίς άγχος έχοντας μια νόμιμη δουλειά.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS