ΑρχικήinetΜια μεγάλη αλλαγή έρχεται στο Instagram feed σας

Μια μεγάλη αλλαγή έρχεται στο Instagram feed σας

Οι χρήστες του Instagram, ίσως να θέλετε να καθίσετε. Το Instagram μπορεί σύντομα να παίξει με το timeline σας, δείχνοντας τις φωτογραφίες που δεν βασίζονται σε χρονολογική σειρά, αλλά στην δημοτικότητα και άλλα κοινωνικά ερεθίσματα.

Με άλλα λόγια, το κοινωνικό δίκτυο μπορεί σύντομα να αλλάξει με έναν τρόπο παρόμοιο με του Facebook News Feed. Η κίνηση, η οποία έρχεται περίπου ένα μήνα αφότου το Twitter ξεκίνησε τα νέα πειράματα στο timeline, αναφέρθηκε για πρώτη φορά στους New York Times.

Μια μεγάλη αλλαγή έρχεται στο Instagram feed σας

Με μία βάση χρηστών με σχεδόν 400 εκατομμύρια χρήστες, το Instagram έχει παραμείνει ένα από τα λίγα κοινωνικά δίκτυα που δείχνει το περιεχόμενο σε μια αυστηρά χρονολογική σειρά. Με εξαίρεση των διαφημιζόμενων αναρτήσεων – που είναι διάσπαρτες στο feed σας και εμφανίζονται με βάση διάφορα άλλα ερεθίσματα – αυτό που βλέπετε στο Instagram αντανακλά το σήμερα.

Οι Times αναφέρουν ότι το Instagram πρόκειται να αρχίσει τη δοκιμή μιας αλλαγής στο σύστημα αυτό, χρησιμοποιώντας αλγόριθμους για να βοηθήσει στον προσδιορισμό του τι χρειάζεστε να δείτε όταν ανοίγετε την εφαρμογή. Αυτό που βλέπετε πρώτα θα μπορούσε να καθορίζεται από την ιστορία της αλληλεπίδρασής σας με ένα χρήστη, την ώρα της ημέρας και τη δημοτικότητα της φωτογραφίας.

Στην έκθεση Times, ο συνιδρυτής διευθύνων σύμβουλος του Instagram, Kevin Systrom δήλωσε ότι οι χρήστες χάνουν περίπου το 70% των αναρτήσεων στο feed τους και ότι «αυτό γίνεται για να διασφαλίσουμε ότι το 30% που βλέπετε είναι το καλύτερο δυνατό 30%».

Ακόμα, μπορούμε να φανταστούμε ότι οι χρήστες δεν θα αγαπήσουν απαραιτήτως το γεγονός ότι δεν ελέγχουν πλέον την σειρά με την οποία παρουσιάζονται φωτογραφίες. Το Facebook αντιμετώπισε αντιδράσεις για τον αντίστοιχο αλγόριθμό του σχετικά με το News Feed πίσω στο 2009 και το Twitter έχει αντιμετωπίσει αντιδράσεις για τις προσπάθειές του να αλλάξει το timeline του κατά τους τελευταίους μήνες. Στην περίπτωση του Facebook, οι χρήστες μαλάκωσαν και αποδέχθηκαν τη νέα πραγματικότητα (όπως οι χρήστες κάνουν σχεδόν πάντα, όταν το Facebook κάνει μια απότομη αλλαγή).

Ο άλλος συν-ιδρυτής του Ιnstagram, ο επικεφαλής ασφάλειας, Mike Krieger, είπε στους The Times ότι η αλλαγή στο Ιnstagram μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλο ζήτημα για τους χρήστες, επειδή το feed τους αποτελείται από φωτογραφίες και οι χρήστες συχνά ακολουθούν ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Ακόμα κι αν η αλλαγή έρχεται, μην φρικάρετε ακόμα! Η Systrom δήλωσε στους Times ότι η εγκατάσταση θα χρειαστεί χρόνο και ότι μέσα από την ορθή διεξαγωγή των δοκιμών θα φτάσουν στην τελειοποίηση της εμπειρίας. «Δεν είναι ότι οι άνθρωποι θα ξυπνήσουν αύριο και να έχουν ένα διαφορετικό Instagram», είπε.

Παρόλα αυτά, και μόνο η ανακοίνωση αυτού του είδους της αλλαγής είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS