ΑρχικήHow ToPi Day 2016 - Γιορτάζουμε μαζί με το αιώνιο "π" :)

Pi Day 2016 – Γιορτάζουμε μαζί με το αιώνιο “π” :)

Happy Pi Day 2016 ! — Μάθετε για την Αιώνια Ζωή του “π” και γιορτάστε μαζί του! 

Pi Day 2016 - Γιορτάζουμε μαζί με το αιώνιο "π" :)

Χθές ήταν 14 Μαρτίου 2016. Κάθε χρόνο στις 14 του Μάρτη γιορτάζεται η ημέρα του “π” [Pi Day] επειδή τα ψηφία 3/14 συνθέτουν τα πρώτα τρία ψηφία του άρρητου αριθμού “π”. Ο αριθμός “π” / Ρi είναι η αναλογία της περιφέρειας ενός κύκλου προς τη διάμετρό του. η αξία του δεν είναι μόνο μια προσέγγιση, αλλά η τιμή αυτή είναι μη δυνάμενος να μετρηθεί δηλαδή είναι άρρητος αριθμός.

​​ https://www.secnews.gr/101917/mono-enas-mhnas-gia-to-ethihak/btn-large” variation=”btn-success”]Μόνο 1 μήνας έμεινε για το EthiHak!! ΕΣΥ είσαι μέσα? Αν όχι, προλαβαίνεις ακόμα!

Ο αριθμός Ρi μελετάται ήδη από το παρελθόν, εδώ και  3.000-4.000 χρόνια, όταν ο Έλληνας μαθηματικός Αρχιμήδης έδωσε μια σωστή προσέγγιση της αξίας του αριθμού pi. Ο Ινδός μαθηματικός Aryabhatta εργάστηκε πάνω σε αυτό και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο αριθμός Ρi είναι άρρητος. Από την άλλη πλευρά, η ιστορία της Ημέρας του Ρi χρονολογείται από το 1988, όταν ο Larry Shaw, ο οποίος εργάστηκε στο San Francisco Exploratorium ως φυσικός, επισήμανε για πρώτη φορά την ημέρα.

Ο Reynaldo Lopes του TEDEd  εξηγεί τις συντριπτικες εφαρμογές του Ρi σε οικονομικά μοντέλα, στη μελέτη της μουσικής και της πυκνότητας του σύμπαντος.

https://www.secnews.gr/102239/debian-linux/btn-large” variation=”btn-success”]Διαβάστε περισσότερα: Debian Linux : Κατανοώντας το Universal Operating System !

Πραγματικά αξίζει να παρακολουθήσετε αυτό το εκαιρετικά ενδιαφέρον βίντεο:
[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=qtPgNcnYq0s” width=”640″ height=”380″]https://www.youtube.com/watch?v=B7o0qA4L4So[/su_youtube]

 

https://www.secnews.gr/102234/olh-h-python-language-se-mia-eikona/Δείτε ακόμα: Όλη η Python Language σε μια μόνο εικόνα… δες την!

​​​​ https://www.secnews.gr/102163/free-pdf-password-remover-software/Διαβάστε: Σπάστε τους κωδικούς των PDF με 4 Free Password Remover Software! 😉

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS