ΑρχικήsecurityTriada Trojan: Γνωρίστε το πιο πολύπλοκο mobile malware μέχρι στιγμής!

Triada Trojan: Γνωρίστε το πιο πολύπλοκο mobile malware μέχρι στιγμής!

H Kaspersky Lab προσφάτως εντόπισε ένα νέο Android malware με την ονομασία Triada Trojan, και το οποίο χαρακτηρίζουν ως το πιο πολύπλοκο κι εξελιγμένο mobile malware που έχουν συναντήσει ως τώρα. 

Triada Trojan: Γνωρίστε το πιο πολύπλοκο mobile malware μέχρι στιγμής!

 

​​ https://www.secnews.gr/101917/mono-enas-mhnas-gia-to-ethihak/btn-large” variation=”btn-success”]Μόνο 1 μήνας έμεινε για το EthiHak!! ΕΣΥ είσαι μέσα? Αν όχι, προλαβαίνεις ακόμα!

Οι Malware ερευνητές της Kaspersky Lab ανακάλυψαν ένα νέο strain malware, που ονομάστηκε Triada (Backdoor.AndroidOS.Triada), στοχεύοντας συσκευές Android, και το οποίο θεωρούν το πιο εξελιγμένο mobile threat που έχουν δει μέχρι σήμερα. Το φάσμα των τεχνικών που χρησιμοποιούνται από την απειλή για να μολύνει mobile devices δεν εφαρμόζονται σε κανένα άλλο γνωστό μέχρι σήμερα mobile malware.

Το Triada σχεδιάστηκε με τη συγκεκριμένη προοπτική και πρόθεση να πραγματοποιεί οικονομικές απάτες, συνήθως hijacking των οικονομικών συναλλαγών μέσω SMS. Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του Triada Trojan είναι το modular architecture του, το οποίο του δίνει θεωρητικά ένα ευρύ φάσμα ικανοτήτων.

Το Triada Trojan είναι σε θέση να διεισδύσει σε όλα τα process που τρέχουν στην κινητή συσκευή.  Το Android malware διαδίδεται μέσω ενός “advertising botnet” που χρησιμοποιήθηκε από τους απατεώνες για να εξαπλώσουν επίσης και άλλες απειλές,  συμπεριλαμβανομένων των Leech, Ztorg και GoPro και του AndroidOS.Iop.

Το Triada Trojan κάνει χρήση της Zygote parent process για την εφαρμογή του κώδικα του στο πλαίσιο όλου του συνόλου των software της συσκευής, πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει ότι η απειλή είναι σε θέση να τρέξει σε κάθε εφαρμογή.

​​ https://www.secnews.gr/102199/sas-kleboun-wi-fi/Δείτε ακόμα: Σας κλέβουν Wi-Fi ? Πιάστε τους!

 

 

Triada-Trojan

 

Το trojan είναι δύσκολο να ανιχνευθεί, δραστηριοποιείται κυρίως στη μνήμη RAM και εκμεταλλεύεται root privileges για να αντικαταστήσει αρχεία του συστήματος, κρύβει επίσης τα modules του από την λίστα  των running/ installed services και applications.

​ https://www.secnews.gr/102163/free-pdf-password-remover-software/Διαβάστε: Σπάστε τους κωδικούς των PDF με 4 Free Password Remover Software! 😉

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS