ΑρχικήHow ToEmojicode - Η πιο χαρούμενη Open Source γλώσσα προγραμματισμού

Emojicode – Η πιο χαρούμενη Open Source γλώσσα προγραμματισμού

Εν συντομία: Υπάρχει μια νέα γλώσσα προγραμματισμού και είναι η πιο χαρούμενη γλώσσα που θα συναντήσετε ποτέ. Η Emojicode, μια Open Source και multi-paradigm γλώσσα, χρησιμοποιεί όλους τους τύπους, μεθόδους, κλάσεις και αρχικοποιημένα ονόματα και είναι όλα Emojis. Μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό και κάντε τον κώδικά σας καλύτερο.

Emojicode - Η πιο χαρούμενη Open Source γλώσσα προγραμματισμού

Η Emojicode είναι μια νέα open source, multi-paradigm, object-oriented, υψηλού επιπέδου γλώσσα προγραμματισμού που αποτελείται από Emojis. Αυτή η στατική γλώσσα προγραμματισμού θα μπορούσε εύκολα να ονομαστεί η πιο χαρούμενη γλώσσα προγραμματισμού.

Δεν περιορίζεται σε Emojis και το να κάνει τα πράγματα πιο όμορφα. Χρησιμοποιώντας την Emojicode, μπορείτε να δημιουργήσετε γρήγορα cross-platform εφαρμογές. Σε αυτήν την υβριδική γλώσσα, τα Emojis κατασκευάζουν προγράμματα και τη ροή τους.

Όλοι οι τύποι, μέθοδοι, κλάσεις και τα αρχικοποιημένα ονόματα είναι Emojis. Ωστόσο, οι μεταβλητές δεν μπορούν να περιλαμβάνουν Emojis ή κενά και πρέπει να είναι ένας συνδυασμός χαρακτήρων.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η Emojicode είναι μια multi-paradigm γλώσσα, χάρη στις ικανότητές της, όπως τα Optionals, Object-orientation, Generics και Closures. Με επίκεντρο την ενσωμάτωση του συστήματος, παρέχει μια συνεπή και σταθερή διεπαφή.

Η Emojicode Real-Time Engine είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της Emojicode γλώσσας καθώς στην πραγματικότητα αυτή εκτελεί το πρόγραμμά σας. Όντας μόλις 100 kilobytes, η Engine είναι πιο γρήγορη από ένα συνηθισμένο εικονικό μηχάνημα. Παίρνει το αρχείο bytecode και το εκτελεί. Η Engine λειτουργεί σε cross πλατφόρμες όπως τα OS X, Ubuntu, Debian, Raspbian και άλλα.

emojicode-real-time-engine

Εγκατέστησε της Emojicode και ξεκίνα:

Μπορείτε να κατεβάσετε το SDK της Emojicode για το μηχάνημά σας από εδώ: https://github.com/emojicode/emojicode/releases. Μετά από αυτό εξαγάγετε το αρχείο tar.

Τώρα τρέξτε το install.sh script και εξάγεται το directory με δικαιώματα root. Αν το τρέχετε σε ένα μηχάνημα Linux, θα πρέπει να εγκαταστήσετε τα ttf-ancient-fonts.

Τι γίνεται αν δεν διατίθεται Emojicode binary για το μηχάνημά μου;

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαθέσιμο το Emojicode binary για το σύστημά σας, μπορείτε να χτίσετε το Emojicode μόνοι σας. Για να το κάνετε αυτό, κάντε λήψη του πηγαίου κώδικα από το GitHub. Σημειώστε ότι θα πρέπει να έχετε το clang ή το GCC 4.7+ και SDL2 να κάνετε compile το SDL πακέτο.

Μην εξάγεται το ληφθέν πακέτο, μεταβείτε σε αυτό και να εκτελέστε την εντολή make για να κάνετε compile τα πάντα. Καθώς κάνετε compile στο μηχάνημα, μπορείτε να καθορίσετε το heap size σε bytes (από προεπιλογή = 512 ΜΒ). Τώρα, αφότου ανοίξετε το run command, τρέξτε το install.sh με δικαιώματα root.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα της Emojicode και στο GitHub.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS