ΑρχικήsecurityΤούρκος hacker υπεύθυνος για ληστεία 55 εκ. δολαρίων από ATMs!

Τούρκος hacker υπεύθυνος για ληστεία 55 εκ. δολαρίων από ATMs!

O hacker πίσω από την επίθεση στον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ που προκάλεσε ζημιά 55 εκατομμυρίων δολαρίων δήλωσε ένοχος αντιμετωπίζοντας περισσότερα από 57 χρόνια στη φυλακή!

Hacker

Ο Τούρκος Ercan Findikoglu, 34 χρονών παραδέχθηκε τον ρόλο του σε ένα διεθνές συνδικάτο που συμπεριλαμβάνει εισβολή σε πληροφοριακά συστήματα, τραπεζική απάτη και πραγματοποίηση συναλλαγών με χρήση μη εξουσιοδοτημένων συσκευών.

https://www.secnews.gr/101929/epishmh-paradoxh-kinas-hackers/btn-large” variation=”btn-warning” target=”blank”]Σοκάρει η επίσημη παραδοχή της Κίνας για την στρατιά των hackers της!

Ο Findikoglu απέφευγε την αστυνομία μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013 που συνελήφθη στη Φρανκφούρτη και μαχόταν για την έκδοση του μέχρι πέρυσι, δηλώνοντας αθώος και τον Ιούνιο.

Θα αντιμετώπιζε μέχρι και 247,5 χρόνια στη φυλακή αν βρισκόταν ένοχος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έκδοσης.

Ο Findikoglu χρησιμοποιούσε τα ψευδώνυμα “Segate”, “Oreon” και “Predator” για να στοχεύσει την JPMorgan Chase, MasterCard και την American Red Cross ως μέρος μιας ομάδας η οποία από το 2010 σύλλεξε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από ATMs σε σχεδόν 25 χώρες.

https://www.secnews.gr/101919/hackers-enisxyoun-asfaleia-mas/btn-large” variation=”btn-danger” target=”blank”]Είναι το hacking καλό ή κακό; Μπορούν οι hackers να ενισχύσουν την ασφάλειά μας;

Η μεγαλύτερη ληστεία της ομάδας έγινε το Φεβρουάριο όπου έκλεψε 40 εκατομμύρια δολάρια μέσω 36.000 παράνομων συναλλαγών σε ΑΤΜ σε 24 χώρες. Οι αναλήψεις γίναν μόνο μέσα σε λίγες ώρες.

Η συμμορία έκλεψε τα δεδομένα πελατών και χρησιμοποίησαν hacked διαπιστευτήρια για να αλλάξουν το ημερήσιο όριο ανάληψης του κατόχου λογαριασμού και στη συνέχεια τράβαγαν τα λεφτά.

Σε μια επίθεση το Φεβρουάριο του 2011 οι hackers πήραν 10 εκ. δολάρια με ένα επικό σχέδιο 15.000 αναλήψεων σε 18 χώρες!

Το Δεκέμβριο του 2012 η ομάδα τράβηξε 5 εκ. δολάρια μέσω 4.500 συναλλαγών από ATMs σε 20 χώρες.

Η ομάδα συμμετείχε σε μια από τις πιο μεγάλες ληστείες του 21ου αιώνα. Είναι πλέον γεγονός ότι στη θέση των όπλων και των μασκών πλέον βρίσκονται οι φορητοί υπολογιστές και το Διαδίκτυο!

https://www.secnews.gr/101870/dust-storm-operation-hacking/btn-large” variation=”btn-danger” target=”blank”]Dust Storm | Κρατικές υποδομές ζωτικής σημασίας στο στόχαστρο hackers

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS