ΑρχικήsecurityΤο Cyber Caliphate του ISIS χακάρει τη λάθος Google

Το Cyber Caliphate του ISIS χακάρει τη λάθος Google

Το ISIS απείλησε να χακάρει τη Google, αλλά αντίθετα στόχευσε μια συνονόματη ιστοσελίδα.

wrong google

Η hacking ομάδα του ISIS, Cyber ​​ Caliphate έχει αναλάβει την ευθύνη για μια σειρά από online επιθέσεις και ψευδώς καυχήθηκε ότι χάκαρε τη Google. Η hacking ομάδα, η οποία αυτοαποκαλείται «Cyber​​ Caliphate Army(CCA)», ορκίστηκε σε μια ανάρτηση στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, που είναι δημοφιλής μεταξύ των ISIS υποστηρικτών, ότι θα επιτεθεί στη Google τη Δευτέρα. «Κρατώντας την inshallah υπόσχεση (Θεού θέλοντος), περιμένετέ μας σήμερα», δήλωσαν,

Ωστόσο, μέσα σε λίγες ώρες την υπόσχεσή τους έπεσε στο κενό μιας και η Google παρέμεινε ανέγγιχτη. Συγκεκριμένα, παραβίασαν την ιστοσελίδα http://addgoogleonline.com/, που έχει καταχωρηθεί στο όνομα Gandani Κ από την Ινδία. Τη Δευτέρα το πρωί, η ιστοσελίδα εμφάνιζε το λογότυπο της hacking ομάδας και έπαιξε ένα τραγούδι του ισλαμικού κράτους στα γαλλικά. «Χακαρισμένο από: CCA», είπε η παραβιασμένη ιστοσελίδα.

ISIS-hacking-51575977190

Το Cyber ​​Caliphate δημοσίευσε μια λίστα των δικτυακών τόπων που είχε καταφέρει να παραβιάσει μέχρι τη Δευτέρα. Καθώς η Google ξεχώριζε σε περίοπτη θέση στη λίστα, η λίστα περιείχε επίσης 35 βρετανικές ιστοσελίδες που φέρεται επίσης να είχαν στοχευθεί. Σχεδόν όλες οι ιστοσελίδες που αναφέρονταν στο μήνυμα του Telegram ανήκαν σε μια τυχαία συλλογή από ιστοσελίδες μικρών επιχειρήσεων. Το  Cyber ​​Caliphate είπε ότι οι ιστοσελίδες χακαρίστηκαν για να εκδικηθούν τη δολοφονία του Βρετανού τζιχάντ, Junaid Hussein, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ το περασμένο έτος.

Σύμφωνα με το Vocativ, οι ιστοσελίδες που στοχεύτηκαν από το CCA περιλαμβάνουν σελίδες ενός κομμωτηρίου, έναν δάσκαλο που προσφέρει ιαπωνικά μαθήματα χορού και επιχειρήσεις που πωλούν έπιπλα υπνοδωματίου και laminate δάπεδα.

Τις επιθέσεις ακολούθησαν άμεσες απειλές από μια άλλη ομάδα ISIS χάκερ την περασμένη εβδομάδα εναντίον του CEO του Facebook, Mark Zuckerberg και του Twitter CEO, Jack Dorsey.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS