ΑρχικήinetGovtOS: Τι είναι και γιατί θα πρέπει να μας ανησυχεί

GovtOS: Τι είναι και γιατί θα πρέπει να μας ανησυχεί

GovtOS_main

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για το GovtOS

Μέχρι τώρα όλοι έχουμε ακούσει για την προσπάθεια της κυβέρνησης να αναγκάσει την Apple να δημιουργήσει μια κερκόπορτα για την εύκολη διείσδυση των Αρχών. Ωστόσο, η εταιρεία ανέφερε επίσης κάτι για GovtOS. Τι είναι το GovtOS και τι εννοεί με αυτό η Apple;

Η Apple έχει δηλώσει ότι η συνεχής επιμονή της κυβέρνησης να χακάρει τα iPhone της επιχείρησης είναι γελοία και έδωσε λεπτομερείς σχετικά με το πώς η κυβέρνηση θα επιτύχει αυτό το στόχο, χωρίς να εργάζεται για καλούς σκοπούς. Δήλωσε ότι οι αρχές θα έπρεπε να δημιουργήσουν ένα λειτουργικό σύστημα προσαρμοσμένο, ή αλλιώς GovtOS, προκειμένου να βοηθήσουν το FBI να έχει πρόσβαση στο iPhone 5c που ανήκε στον ύποπτο σκοπευτή του San Bernardino, Syed Farook.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που η Apple το έχει προτείνει αυτό. Πρώτα απ ‘όλα, δημιουργώντας GovtOS θα αποσπαστεί η προσοχή των εργαζομένων από διάφορες πρωτογενείς ευθύνες τους για έως και τέσσερις εβδομάδες, διασφαλίζοντας ότι η παραγωγικότητα δεν θα επηρεαστεί για ένα φαινομενικά μεγάλο χρονικό διάστημα. Το Verge αναφέρει ότι ο Erik Neuenschwander, διευθυντής της ιδιωτικής ζωής των χρηστών στην Apple, έγραψε τα εξής σχετικά με τον εκτιμώμενο χρόνο του διαγωνισμού για το OS:

“Αν και είναι δύσκολο να εκτιμηθεί, επειδή δεν έχει γίνει ποτέ πριν, ο σχεδιασμός, η δημιουργία, η επικύρωση και η ανάπτυξη του λογισμικού πιθανότατα θα απαιτήσει έξι έως δέκα μηχανικούς της Apple και οι εργαζόμενοι να αφιερώσουν ένα πολύ σημαντικό μέρος του χρόνου τους για το λιγότερο δύο εβδομάδες, και κατά πάσα πιθανότητα έως και τέσσερις εβδομάδες. ”

Δεδομένου ότι η Apple έχει επαινεθεί πολύ για την πρόοδο της με κινητά και desktop λειτουργικά συστήματα της, θα λάβει φυσικά ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να αναπτύξει αυτό το OS. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι αυστηρές φάσεις δοκιμών που η Apple θα το δοκιμάσει όχι μόνο με τις δύο πλατφόρμες λογισμικού της, αλλά και με τις εφαρμογές που θέλουν να βρουν μια θέση μέσα στο App Store της εταιρείας.

Περιττό να πούμε, ότι σίγουρα πρόκειται να είναι μια τεράστια δοκιμασία για την επιχείρηση να αναπτύξει ένα εντελώς νέο λειτουργικό σύστημα από το μηδέν. Και με το iOS 10 και τα νέα προϊόντα που αναμένεται να παρουσιάσει κατά την επερχόμενη εκδήλωση της Apple, ο τεχνολογικός γίγαντας δεν μπορεί να επιτρέψει οποιονδήποτε περισπασμό σε αυτό το σημείο. Η Apple αναφέρει ότι θα πρέπει να αναπτύξει το λειτουργικό σύστημα σε ασφαλείς, απομονωμένες, φυσικές εγκαταστάσεις της όπου οι δοκιμές κωδικού πρόσβασης του FBI μπορούν να διεξαχθούν χωρίς παρεμβάσεις ή διακοπή των εργασιών της. Ενώ αυτό είναι δυνατό, θα χρειαζόταν τουλάχιστον μια ημέρα για να δημιουργηθεί, ο οποίος είναι χρόνος που η εταιρεία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει καλύτερα σε κάποια άλλη δουλειά.

Λάβετε υπόψη ότι θα μπορούσε να πάρει ακόμα περισσότερο χρόνο για να καταστρέψει τον κώδικα αφού έχει ολοκληρωθεί, και η Apple δεν είναι απολύτως σίγουρη ότι ο κώδικας θα μπορούσε ποτέ να καταστραφεί ολοσχερώς. Ο Neuenschwander συνοψίζει για άλλη μια φορά τα ευρήματα του, όπως ο ίδιος αναφέρει τα ακόλουθα:

“Ακόμα και αν ο υποκείμενος κώδικας υπολογιστή εξαλειφθεί πλήρως από τους διακομιστές της Apple, έτσι ώστε να μην μπορεί να ξαναβρεθεί, το πρόσωπο που δημιούργησε τον κατεστραμμένο κωδικό θα έχει ξοδέψει χρόνο και προσπάθεια για την επίλυση των προκλήσεων στο σχεδιασμό του λογισμικού, την κωδικοποίηση και την εφαρμογή. Αυτή η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί. Έτσι, τα GovtOS δεν θα καταστρέφονταν πραγματικά. ”

Αν αναγκαστεί, η Apple πιθανότατα δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιήσει μια ειδική ομάδα για τα GovtOS, αλλά δεν φαίνεται ότι αυτό πρόκειται να γίνει σύντομα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS