ΑρχικήsecurityAndroid vs iPhone: Ποιο είναι το πιο ασφαλές;

Android vs iPhone: Ποιο είναι το πιο ασφαλές;

iPhone ή κάποιο smartphone Android; Ποιο είναι πιο ασφαλές από τα δύο;

iPhone

Αν κάνετε αυτή την ερώτηση σε κάποιο smartphone forum να είστε σίγουροι ότι θα πάρετε χιλιάδες απαντήσεις αλλά το ερώτημα θα παραμείνει ασαφές!

https://www.secnews.gr/101772/widescreen-iphone-7-trelo-concept/iPhone 7: Είστε έτοιμοι για το πιο τρελό concept που θα δείτε ποτέ?!

Παραμένει γεγονός ότι οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου αναπτύσσουν κακόβουλο λογισμικό για Android κάθε 17 δευτερόλεπτα και ότι έχει κι άλλα κενά ασφαλείας που το κάνουν ευάλωτο σε hackers.

Πολλοί χρήστες εμπιστεύονται το iPhone για την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής. Όχι ότι είναι μόνοι, πολλοί ειδικοί σε θέματα ασφαλείας θα εγγυηθούν για τις κινητές συσκευές της Apple ότι είναι πιο ασφαλείς και αξιόπιστες στο πλαίσιο της προστασίας των δεδομένων και της αποφυγής κατασκοπείας από τα λειτουργικά συστήματα Android ή Windows.

Όντως στην πραγματικότητα αναφέρεται συχνά ότι από τα τρία λειτουργικά συστήματα αυτό του iPhone είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο και λόγω του χαρακτηριστικού του “Erase Data”. To Erase Data σβήνει όλα τα δεδομένα από το iPhone μετά από 10 αποτυχημένες προσπάθειες εισόδου κωδικού πρόσβασης. Αυτό το χαρακτηριστικό ασφαλείας είναι τόσο μοναδικό ώστε να διακρίνει τα iPhones της Apple από όλα τα υπόλοιπα smartphones που κυκλοφορούν στην αγορά.

Και το πρόσφατο γεγονός με το FBI κάνει τους fans του iPhone να επικυρώσουν την άποψη τους! Το FBI διέταξε την Apple να ξεκλειδώσει το iPhone που άνηκε στον δράστη του San Bernardino. Οι λάτρεις της Apple λένε ότι λόγω της ισχυρής κρυπτογράφησης της συσκευής και προστασίας δεδομένων το FBI αναγκάστηκε να πάει δικαστικά. Αν ήταν ένα Android smartphone το FBI θα το έχει σπάσει εύκολα και δεν θα είχε δημιουργηθεί αυτό το θέμα που έχει δημιουργηθεί τώρα!

https://www.secnews.gr/101854/hacking-se-dimosiografo-enw-egrafe-gia-tin-upothesi-apple-fbi/btn-large” variation=”btn-success”]Hacking σε δημοσιογράφο ενώ έγραφε για την υπόθεση Apple-FBI!

Ωστόσο υπάρχει και κάτι παράδοξο στο έπος Android vs iPhone! Μία νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την OnePulse, μια νεοσύστατη εταιρεία στο Λονδίνο μεταξύ των χρηστών του iPhone αποκαλύπτει ότι σχεδόν οι μισοί από αυτούς πιστεύουν ότι τα Android τηλέφωνα είναι πιο προηγμένα!

Η OnePulse ρωτήσε 1.500 iPhone και Android χρήστες μέσω της εφαρμογής της να βρει μια λογική απάντηση σε αυτό το μεγάλο ερώτημα. Συνολικά, συμπεριλαμβανομένων των iPhone και Android χρηστών, το 40% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι το Android είναι πιο προηγμένο από το iPhone.

https://www.secnews.gr/101727/trick-android-smartphone-%ce%b3%cf%81%ce%ae%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%bf/Μυστικά trick για να κάνετε το Android smartphone σας σούπερ γρήγορο

Τα αποτελέσματα αποτελούν έκπληξη λαμβάνοντας υπόψη τη δημοτικότητα του iPhone. Η Apple πούλησε 74,78 εκατομμύρια iPhones, το πρώτο τρίμηνο του 2016, το πιο πολύ που έχει πωληθεί ποτέ σε ένα τρίμηνο. Επίσης κατατάσσεται ως η νούμερο 1 μάρκα gadget στο Facebook, με πάνω από 400 εκατομμύρια άνθρωποι να εκφράζουν ενδιαφέρον.

Ενώ το θέμα δεν μπορεί να λυθεί ούτε με το άρθρο αυτό το Windows Phone κλέβει τη δόξα και των δύο σιγά σιγά όσο αφορά θέματα ασφαλείας. Πολλοί ειδικοί ασφαλείας υποστηρίζουν ότι τα Windows phones είναι τα καλύτερα από την άποψη της ασφάλειας και της ιδιωτικής ζωής, αν και δεν έχουν καθόλου επιτυχία στο κοινό.

Το πρωτάθλημα της ασφάλειας και της προστασίας της προσωπικής ζωής έχει κι άλλους υποψήφιους όπως το Blackphone, το BlackBerry κλπ, αλλά μερικοί εμπειρογνώμονες από τις μεγάλες εταιρίες antivirus πιστεύουν ότι το χαρακτηριστικό «Erase Data» δίνει στα iPhones προβάδισμα σε σχέση με τα άλλα smartphones. Αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να προστεθεί και στα άλλα smartphones αλλά το πρόβλημα είναι περίπλοκο κι έχει σχεδιαστεί για τους διαχειριστές συστήματος και όχι για τους απλούς χρήστες. Σε ένα  smartphone Android πρέπει να έχεις άδεια διαχειριστή συσκευής ενώ οι χρήστες χρειάζεται να έχουν μια ειδική εφαρμογή και να ακολουθήσουν κάποια επιπλέον βήματα. Γενικά οι απλοί χρήστες δεν είναι εξοικειωμένοι με τέτοιες περίπλοκες διαδικασίες. Και οι χρήστες των Windows phones πρέπει να ακολουθήσουν μια παρόμοια διαδικασία.

Η Apple επίσης ενεργοποίησε την προεπιλεγμένη κρυπτογράφηση στις συσκευές της από τα 3Gs ενώ τα Android το ξεκίνησε αυτό πολύ πρόσφατα και τα Windows έχουν μείνει πίσω σε αυτό.

Συνολικά τα 2 smartphones καλύπτουν μια διαφορετική θέση στην αγορά αλλά όσο αφορά την ασφάλεια τα iPhone είναι μπροστά με το χαρακτηριστικό Erase Data και με την end-to-end κρυπτογράφηση!

https://www.secnews.gr/101857/i-microsoft-den-prokeitai-na-metaferei-efarmoges-android-sta-windows/Η Microsoft δεν πρόκειται να μεταφέρει εφαρμογές Android στα Windows!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS