ΑρχικήinetΤραγουδήστε Χρόνια πολλά με τη νέα ιδιότητα του Facebook

Τραγουδήστε Χρόνια πολλά με τη νέα ιδιότητα του Facebook

Το Facebook μας δείχνει έναν νέο τρόπο να κάνουμε την ευχή του “Χρόνια πολλά” στους φίλους μας λίγο πιο προσωπική.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ένα νέο χαρακτηριστικό τη Δευτέρα που επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν ένα βίντεο 15 δευτερολέπτων που μπορεί να δημοσιευθεί στο timeline ενός φίλου. Θα είστε ακόμα σε θέση να επιλέξετε ανάμεσα σε διάφορα πλαίσια με θέμα τα γενέθλια για να στολίσετε το μήνυμα επάνω στο βίντεο.

Τραγουδήστε Χρόνια πολλά με τη νέα ιδιότητα του Facebook

Η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη για τους χρήστες του Facebοok στις iOS συσκευές ξεκινώντας από τη Δευτέρα. Θα ακολουθήσει και σε Android μέσα στους επόμενους μήνες, δήλωσε το Facebook στο Mashable.

Για να κάνετε ένα βίντεο, επισκεφθείτε τη σελίδα του προφίλ του φίλου σας μέσω του iOS app και επιλέξτε τη γραμμή βίντεο στην οποία συνήθως θα γράφατε ένα μήνυμα γενεθλίων. Από εκεί, μπορείτε να επιλέξετε αν θα εγγράψετε ένα βίντεο και αν θα το μοιραστείτε στον τοίχο του ατόμου. (Το καλό είναι ότι το τραγούδι θα είναι δωρεάν για να το χρησιμοποιήσετε, αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο.)

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το χαρακτηριστικό “alert” γενεθλίων του Facebοok είναι ένα από τα πιο αγαπημένα από τους χρήστες – απλά σκεφτείτε πόσα γενέθλια θα είχατε ξεχάσει, αν δεν ήταν το Facebook -, οπότε είναι λογικό ότι η εταιρεία να λαμβάνει μέτρα για να προσφέρονται περισσότερες δυνατότητες γύρω από αυτό. Επιπλέον τώρα μπορείτε να εξάγετε και τα γενέθλια των φίλων σας στο ημερολόγιό σας στο διαδίκτυο, όπως στο Google Calendar, στο iCal ή στο Outlook και προσθέσετε αυτοκόλλητα με θέμα τα γενέθλια ή φωτογραφίες κειμένου.

Το βίντεο γενεθλίων είναι ένα μέρος της τελευταίας προσπάθειας της εταιρείας να φέρει περισσότερη εξατομίκευση στο Facebook με τη βοήθεια του βίντεο. Πέρυσι, η εταιρεία άρχισε να δοκιμάζει ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται προφίλ βίντεο, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάσουν ένα επτά δευτερολέπτων clips  αντί για ένα στατικό avatar.

Η εταιρεία συνεχίζει να υιοθετεί εξατομικευμένες λειτουργίες βίντεο γύρω από διακοπές, όπως το τέλος του έτους και τη 12η επέτειο του Facebook, το οποίο συγκεντρώνει αναμνηστικές φωτογραφίες με τους φίλους σας σε κοινά μικρά βιντεάκια.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS