Αρχικήinet13 κλασσικά video games που μπορείς να παίξεις τώρα στον browser σου!

13 κλασσικά video games που μπορείς να παίξεις τώρα στον browser σου!

Μήπως έχεις πεθυμήσει κάποια video games που έπαιζες πριν πολλά χρόνια; Το Archive.org είναι μια απίστευτη πηγή που έχει αποθηκεύσει κομμάτια των ΜΜΕ που έχουν χαθεί με τον χρόνο!

video games

Ουσιαστικά είναι μια βιβλιοθήκη του παλιού Διαδικτύου! Η ιστοσελίδα έχει κάνει μεγάλες συλλογές από έργα τέχνης, ταινίες και μουσική διαθέσιμα για οποιονδήποτε έχει πρόσβαση σε έναν υπολογιστή και στο Διαδίκτυο.

Πέρυσι πάνω από 2.400 old-school video games προστέθηκαν στη συλλογή και όλα παίζονται μέσω του web browser σου! Παρακάτω θα δείτε μερικά από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια από μια εποχή πριν το Διαδίκτυο! Πατήστε πάνω στον κάθε τίτλο για να παίξετε κάθε παιχνίδι.

“The Oregon Trail”

the-oregon-trail

Ένα από τα πρώτα video games που παιζόταν ευρέως, το The Oregon Trail εισήγαγε σε πολλά παιδιά του 20ου αιώνα το ταξίδι στην έρημο και τη λέξη δυσεντερία!   655286-250

“Prince of Persia”

video games

Καμιά σχέση με το Prince of Persia που κυκλοφορεί τώρα, το αρχικό παιχνίδι αντιπροσωπεύει τα παιχνίδια πλατφόρμας σε όλο τους το μεγαλείο!

“Sim City”

sim-city

Ένα από τα πρώτα παιχνίδια που ουσιαστικά σου επέτρεπε να παίξεις το Θεό, στο Sim City είχες τα ηνία μιας πόλης. Την έχτιζες, την κατέστρεφε, η επιλογή ήταν δική σου!

“Super Street Fighter II”

video games

Η τέταρτη έκδοση της σειράς Street Fighter II (ναι υπήρχαν αρκετές εκδόσεις για να δημιουργήσουν μια σειρά), το Super Street Fighter II ήταν γεμάτο με επιπλέον περιεχόμενο όπως πχ περισσότερους μαχητές από το πρωτότυπο.

https://www.secnews.gr/66709/%cf%84%ce%b1-%ce%b2%ce%af%ce%b1%ce%b9%ce%b1-video-games-%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%84%cf%8e%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd/Τα βίαια video games σκοτώνουν (;)

“Ms. Pac-Man”

ms-pac-man

Πιο τεχνολογικά προηγμένο από το αρχικό παιχνίδι, το Ms Pac-man έχει ghost paths που απαιτούν πολύ καλά αντανακλαστικά!

“Tetris”

tetris

Το Tetris ήταν ότι καλύτερο υπήρχε για το αρχικό Game Boy αλλά οι παίχτες είχαν περάσει αρκετά χρόνια σπάζοντας τουβλάκια και από το σπίτι τους!

“Maniac Mansion”

maniac-mansion

Ένα από τα κλασικά παιχνίδια περιπέτειας της Lucasfilm, το αριστούργημα του Ron Gilbert μπορεί να απέχει από τα σημερινά standards αλλά πραγματικά αξίζεις να τα παίξεις!

https://www.secnews.gr/101114/%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%ae%cf%83%cf%84%ce%b5-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ac-mario-maker-wallpapers-%ce%bc%ce%ad%cf%83%cf%89-nintendo-app/Δημιουργήστε τα δικά σας «Mario Maker» wallpapers μέσω Nintendo app!

“Donkey Kong”

donkey-kong

Σίγουρα ένα από τα πιο δημοφιλή video games! Ήταν και το πρώτο παιχνίδι που εμφανίστηκε ο Mario κι ένα κλασσικό παιχνίδι Arcade γι’ αυτό δεν πρέπει να απορεί κανείς γιατί τελικά μεταφέρθηκε σε DOS το 1983.

https://www.secnews.gr/100962/%cf%80%ce%b1%ce%b9%cf%87%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%b9%ce%b1-android-%ce%ba%ce%b1%ce%ba%cf%8c%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf-%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b5%cf%82/Ορισμένα παιχνίδια Android κρύβουν κακόβουλο κώδικα σε εικόνες

“Teenage Mutant Ninja Turtles: Manhattan Missions”

teenage-mutant-ninja-turtles-manhattan-missions

Τα αγαπημένα μας Χελωνονιντζάκια είχαν κάνει άλμα από βιβλίο κόμικ σε κινούμενα σχέδια και από εκεί σε video games. To “Teenage Mutant Ninja Turtles: Manhattan Missions” ήταν το πρώτο των video games τους αλλά είχε τη κακή φήμη ότι το άλμα ήταν αδύνατο σε αυτή την έκδοση!

“Bubble Bobble”

bubble-bobble

Πυροβολήστε εχθρούς, συλλέξτε φρούτα και σπάστε φυσαλίδες σε αυτό το κλασσικό παιχνίδι puzzle.

“Gauntlet”

gauntlet

Πιάστε ένα τσεκούρι, ένα σπαθί ή κάποιο άλλο όπλο και διαλύστε τους εχθρούς σας στο Gauntlet, ένα από τα πρώτα RPG παιχνίδια που κυκλοφόρησαν.

“Mega Man”

mega-man

Όπως και το Donkey Kong, πολλοί συνδέουν το Mega Man με τα αρχικά συστήματα της Nintendo αλλά σχεδόν όλα έχουν βγει αρχικά για Windows ή σε αυτή την περίπτωση για DOS.

“Ultima VI: The False Prophet”

ultima-vi-the-false-prophet

Αν είσαι λάτρης των RPGs αυτό το παιχνίδι θα σου χαρίσει ώρες διασκέδασης με την προϋπόθεση βέβαια να αφήσετε ανοιχτό τον browser σας για να το ολοκληρώσετε!

https://www.secnews.gr/100778/%cf%80%ce%b1%ce%b9%cf%87%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%b9%ce%b1-malware-%ce%ba%cf%85%ce%ba%ce%bb%ce%bf%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%bf-playstore-%ce%b4%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b5-%cf%84/60 παιχνίδια με malware κυκλοφορούν στο PlayStore. Δείτε τα! [Εικόνες]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS