ΑρχικήsecurityHacker κλειδώνει ολόκληρο το Δίκτυο Υπολογιστών νοσοκομείου

Hacker κλειδώνει ολόκληρο το Δίκτυο Υπολογιστών νοσοκομείου

hacker_keyboard_660-νοσοκομείου

Οι hackers κρατούν όμηρο το δίκτυο υπολογιστών ενός νοσοκομείου της Καλιφόρνια ζητώντας ως λίτρα 3.600.000 $

Ένα ransomware έχει σπείρει τον όλεθρο στο νοσοκομείο Hollywood Presbyterian Medical Center που βρίσκεται στην Καλιφόρνια, τις τελευταίες μέρες. Οι υπολογιστές του νοσοκομείου ήταν εκτός λειτουργίας για περισσότερο από μία εβδομάδα μετά από μόλυνση από ransomware, που κρυπτογράφησε όλα τα αρχεία στο δίκτυο του νοσοκομείου.

Το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό ώστε οι αρχές του νοσοκομείου μεταφέρουν τους ασθενείς του σε άλλα νοσοκομεία λόγω της διακοπής λειτουργίας του συστήματος. Ο ransomware έχει θέσει επίσης όλες τις συνδεδεμένες ιατρικές συσκευές και πύλες offline. Το χειρότερο είναι ότι οι hackers που εγκατέστησαν τον ransomware, φέρεται να ζήτησαν περισσότερα από 3,6 εκατομμύρια $ για να αποκρυπτογραφήσουν το σύστημα και τα αρχεία, όπως αναφέρουν οι εκθέσεις του CSO.

Για να βοηθήσει την δύσκολη κατάσταση κατά τη διάρκεια της κρίσης, το προσωπικό του νοσοκομείου έχει πλέον στραφεί σε χειροκίνητη πραγματοποίηση της εργασίας και τη χρήση φαξ και σταθερών τηλεφώνων για να φέρει εις πέρας τη δουλειά που πρέπει να γίνει.

Οι υπολογιστές στο νοσοκομείο προφανώς μολύνθηκαν από τον ransomware, όταν ένας εργαζόμενος κλίκαρε σε ένα κακόβουλο link ή κάποιο συνημμένο. Ωστόσο, τα 3.600.000 $ που απαιτούνται από τους hackers είναι ένα από τα πιο αλλόκοτα αιτήματα ψηφιακών λύτρων στην πρόσφατη ιστορία.

Το FBI ερευνά την υπόθεση σε συνεργασία με το LAPD και άλλες διεθνής υπηρεσίες δίωξης. Το νοσοκομείο δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα για σχολιασμό και δεν έχει εκπονηθεί το πόσο μακριά η επίθεση έχει εξαπλωθεί, από τι είδους ransomware έχει μολυνθεί το δίκτυό της, ή πώς μολύνθηκε από την αρχή.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS