ΑρχικήsecurityΕκστρατεία Phishing στοχεύει cybercriminals!

Εκστρατεία Phishing στοχεύει cybercriminals!

Μια εκστρατεία phishing -που συνεχίζεται ακόμη- στοχεύει τους χρήστες της μαύρης αγοράς AlphaBay Darknet, η οποία ως επί το πλείστον χρησιμοποιείται από τους κυβερνο-εγκληματίες και τους ανθρώπους που ψάχνουν για ναρκωτικά μέσω του δικτύου Tor.

Εκστρατεία Phishing στοχεύει cybercriminals!

Η AlphaBay είναι η μεγαλύτερη μαύρη αγορά του Διαδικτύου, είναι η υπόγεια αγορά που αναπτύχθηκε για να πάρει τη θέση των Silk Road και Silk Road 2 portals, που δεν υπάρχουν πια, όταν οι αρχές έκλεισαν αυτά τα site και συνέλαβαν τους ανθρώπους πίσω από αυτά.

Ακριβώς όπως και τα πρωτότυπα, η AlphaBay λειτουργεί μόνο μέσω Tor (.onion domain) και πουλάει παράνομα εμπορεύματα, όπως ναρκωτικά, όπλα, κλεμμένα στοιχεία χρηστών και πιστωτικών καρτών, μαζί με διάφορα άλλα παράνομα εμπορεύματα.

Η ιστοσελίδα ελέγχεται από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, αλλά και από άλλους κυβερνο-εγκληματίες, όπως αναφέρει η επιχείρηση ασφαλείας και παρακολούθησης Netcraft.

Η Netcraft αναφέρει ότι κάποιος έχει δημιουργήσει μια ψεύτικη σελίδα σύνδεσης AlphaBay και με σκοπό το phishing των χρηστών και τη συλλογή διαπιστευτηρίων σύνδεσης. Ωστόσο,στη συνέχεια αναπροσανατολίζει τα θύματα στην πραγματική ιστοσελίδα.

Η phishing ιστοσελίδα λειτουργεί σε pwoah7foa6au2pul.me.pn, το οποίο είναι ένα σχεδόν πανομοιότυπο αντίγραφο του domain της AlphaBay: pwoah7f5ivq74fmp.onion. Σε αντίθεση με το πραγματικό domain, αυτός ο κλώνος τρέχει και στο πραγματικό Web και είναι προσβάσιμος από οποιονδήποτε, ακόμα και σε όσους δεν τρέχουν το Tor.

phishing-campaign-targets-cybercriminals-for-once-500403-2

Ο σκοπός αυτού του site phishing είναι να συγκεντρωθούν στοιχεία σύνδεσης των AlphaBay χρηστών, αλλά οι λόγοι δεν είναι σαφείς. Η ιστοσελίδα μπορεί να κάτω από την επίβλεψη κάποιων άλλων εγκληματιών του κυβερνοχώρου που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση σε άλλους λογαριασμούς με σκοπό να μπορούν να εξαπατήσουν τους αρχικούς συγγραφείς ή να γεμίσουν με spam τη σελίδα, αλλά ο κλώνος μπορεί έχει στηθεί από όργανα επιβολής του νόμου ως ένα honeypot.

Στην τελευταία αυτή περίπτωση, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου μπορεί να προσπαθούν να συλλέξουν πληροφορίες από αφελείς κυβερνο-απατεώνες, σε μια προσπάθεια να ξεσκεπάσουν την πραγματική τους τοποθεσία και να δημιουργήσουν μια βάση δεδομένων με τους γνωστούς συμμετέχοντες στην AlphaBay.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS