ΑρχικήinetΜετακινήστε τις Windows 10 βιβλιοθήκες σε μια ξεχωριστή μονάδα δίσκου

Μετακινήστε τις Windows 10 βιβλιοθήκες σε μια ξεχωριστή μονάδα δίσκου

Η φυσική διαχώριση προγραμμάτων και δεδομένων, προστατεύει και τα δύο και κάνει ευκολότερη τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Οπότε, συστήνω ανεπιφύλακτα στους χρήστες να βάλουν τον κώδικα (Windows και προγράμματα) σε ένα δίσκο ή σε ένα partition και τα δεδομένα (έγγραφα, υπολογιστικά φύλλα, μουσική, φωτογραφίες και άλλα) σε έναν άλλο.

Αυτό προσθέτει ένα επιπλέον στρώμα προστασίας και καθιστά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ευκολότερη. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα image backup του bootable code partition -σχεδόν βέβαιο ότι η μονάδα δίσκου C: -δύο ή τρεις φορές το χρόνο. Και τότε μπορείτε συμβατικά να πάρετε backup των data partition σας -ας το ονομάσουμε το drive X: -daily.

Μετακινήστε τις Windows 10 βιβλιοθήκες σε μια ξεχωριστή μονάδα δίσκου

Αυτή είναι μια καλή ιδέα εάν έχετε έναν μικρό SSD και έναν μεγάλο σκληρό δίσκο. Χρησιμοποιώντας τον SSD ως C: και το σκληρό δίσκο ως X: , το PC σας θα αποκτήσει μεγάλη ταχύτητα, χωρίς να χάσει αποθηκευτικό χώρο.

0211-userprofile-100639213-small

Αρχικά, μόλις οι μονάδες αποθήκευσης ή τα partition τρέξουν, δημιουργήστε ένα φάκελο που ονομάζεται Βιβλιοθήκες (ή ό,τι άλλο θέλετε να τον ονομάσετε) στον προς-το-παρόν άδειο δίσκο X:.

Στο πεδίο αναζήτησης της γραμμής εργασιών, πληκτρολογήστε %userprofile% και επιλέξτε τον %userprofile% φάκελο του συστήματος. Αυτό θα ανοίξει το File Explorer στη θέση του C:, όπου θα βρείτε τους προσωπικούς φακέλους βιβλιοθήκης σας.

 

Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να μετακινήσετε την Βιβλιοθήκη εγγράφων:

1) Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο Documents και επιλέξτε Properties.

2) Στο παράθυρο διαλόγου που εμφανίζεται, κάντε κλικ στην καρτέλα Location και στη συνέχεια, στο κουμπί Move .

Windows-Document Properties

3) Στο παράθυρο διαλόγου που εμφανίζεται, πηγαίνετε στον φάκελο Βιβλιοθήκες του δίσκου X: και να δημιουργήστε ένα νέο φάκελο μέσα σε αυτόν που ονομάζεται Documents.

4) Επιλέξτε -αλλά μην ανοίξετε- το φάκελο Documents και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Select Folder.

5) Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί OK, κάντε κλικ στο κουμπί Yes για να μετακινήσετε τα αρχεία σας.

windows-error

Μετά περιμένετε, η μετακίνηση μπορεί να πάρει λίγο χρόνο.

Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για τους φακέλους Μουσική, Εικόνες και Βίντεο.

Εάν αποθηκεύετε πολλά στο OneDrive, μπορεί να θέλετε να μετακινήσετε και αυτά στον X :.

1) Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο OneDrive στην περιοχή ειδοποιήσεων στη δεξιά άκρη της γραμμής εργασιών και επιλέξτε Settings.

Windows-settings

2) Στο παράθυρο διαλόγου που εμφανίζεται, κάντε κλικ στο κουμπί Unlink OneDrive. Ένα “Welcome to OneDrive” παράθυρο θα εμφανιστεί, αγνοήστε το για τώρα.

3) Μετακινήστε τον OneDrive φάκελο από το φάκελο Home Path Folder στο φάκελο Βιβλιοθήκες στον X :. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να κρατάτε πατημένο το πλήκτρο Shift καθώς σύρετε το φάκελο στη νέα θέση.

4) Επιστρέψτε στο παράθυρο “Welcome to OneDrive” και συνδεθείτε.

5) Μόλις συνδεθείτε, κάντε κλικ στο μικρό σύνδεσμο Change location. Επιλέξτε το μεταφορά του OneDrive φακέλου στον X:. Στο μήνυμα σφάλματος που εμφανίζεται, κάντε κλικ στο κουμπί Use this location..

Windows-Onedrive

6) Ολοκληρώστε τον οδηγό.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS