ΑρχικήinetΟι 1-Terabit δορυφόροι θα φέρουν υψηλές ταχύτητες στο Internet

Οι 1-Terabit δορυφόροι θα φέρουν υψηλές ταχύτητες στο Internet

pr_6599-δορυφόροι

Οι νέοι δορυφόροι 1-Terabit internet της ViaSat θα ενισχύσουν την απομακρυσμένη πρόσβαση στο internet

Η δορυφορική εταιρεία ViaSat ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την Boeing για την κατασκευή και την παράδοση τριών νέων δορυφόρων που θα προσφέρουν Internet υψηλής ταχύτητας σε απομακρυσμένες περιοχές σε όλο τον κόσμο. Η ανακοίνωση έρχεται λίγους μήνες πρωτού η εταιρεία να ξεκινήσει το ViaSat-2 δορυφόρο για μια επερχόμενη εκτόξευση πυραύλου, του SpaceX.

Ωστόσο το νέο σχέδιο θα περιλαμβάνει την έναρξη του ViaSat-3 δορυφόρου, ο οποίος θα προσφέρει συνολική χωρητικότητα του δικτύου 1 Tbps (Terabit ανά δευτερόλεπτο), περίπου τριπλό από ότι οιViaSat-2 πρόσφεραν. Με άλλα λόγια, η ViaSat θα είναι σε θέση να παρέχει 100 Mbps ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων σε απομακρυσμένες κατοικημένες περιοχές στην Ασία, την Αφρική, την Αμερική, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η εργασία σε δύο από τους τρεις δορυφόρους έχει ήδη αρχίσει, και η Boeing ήδη τους ετοιμάζει για έναρξη, μέχρι το τέλος του 2019. Οι δύο πρώτοι δορυφόροι καλύπτουν την Αμερική και την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA) και ο τρίτος θα εξυπηρετήσει την Ασία.

Η ViaSat λέει ότι οι νέοι δορυφόροι θα είναι σε θέση να αυξήσουν τη συνδεσιμότητα εν πτήση στις εμπορικές αεροπορικές εταιρείες, τα jet business-class, και τα κυβερνητικά αεροσκάφη, εκτός του ότι θα είναι χρήσιμες σε οικιακές συνδέσεις. Θα είναι επίσης σε θέση να προσφέρουν 1 Gbps συνδέσεις “στις θαλάσσιες, ωκεάνιες και άλλες εταιρικές εφαρμογές επιχειρήσεων όπως οι πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου.” Επί του παρόντος, υπάρχουν 400 περίπου εμπορικοί δορυφόροι επικοινωνιών σε τροχιά γύρω από τη Γη. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι τρεις νέοι δορυφόροι θα μπορούσαν να παραδώσουν δύο φορές (ή και περισσότερες) της συνολικής χωρητικότητας του δικτύου.

Η ViaSat δεν είναι η μόνη εταιρεία που εργάζονται στην προσφορά σύνδεσης με το διαδίκτυο μέσω δορυφόρων. Εταιρείες όπως η Google και το Facebook εργάζονται επίσης στη χρήση συσκευών όπως οι drones ηλιακής ενέργειας και τα μετεωρολογικά μπαλόνια για να προσφέρουν Internet σε απομακρυσμένες περιοχές. Ομοίως, η SpaceX και η Virgin Galactic εργάζονται στην προσφορά σύνδεσης χρησιμοποιώντας μικρή ομάδα των δορυφόρων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS