ΑρχικήsecurityΟι 5 πιο επικίνδυνοι ιοί υπολογιστών όλων των εποχών

Οι 5 πιο επικίνδυνοι ιοί υπολογιστών όλων των εποχών

sfghsrsdy-ιοί

Οι ιοί υπολογιστών μπορεί να είναι φοβεροί και θα μπορούσαν να προκαλέσουν εκτεταμένες ζημιές στην αθώα συσκευή σας.

Μπορεί να διαταράξει σημαντικά την απόδοση του συστήματός σας και έχει τη δυνατότητα να εξαφανίσει τα πάντα από το σκληρό σας δίσκο. Οι ιοί είναι κακόβουλα λογισμικά προγράμματα που όταν εκτελούνται, αναπαράγουν αντίγραφα του εαυτού τους (πιθανώς τροποποιημένα) σε άλλα προγράμματα υπολογιστών, αρχεία δεδομένων ή στον τομέα εκκίνησης του σκληρού δίσκου. Όταν αυτή η αντιγραφή πραγματοποιηθεί, οι πληγείσες περιοχές στη συνέχεια «μολύνονται», καθιστώντας τη συσκευή σας «ανήμπορη» και «άρρωστη».

  1. ILOVEYOU

Αυτός ήταν ίσως ο πιο επικίνδυνος ιός υπολογιστή που δημιουργήθηκε ποτέ που με τη μορφή ενός ατέρμονου worm – ήταν ένα αυτόνομο πρόγραμμα ικανό να αντιγράφεται μόνο του. Γνωστός ως ILOVEYOU, αυτός ο ιός ταξίδεψε αρχικά το Διαδίκτυο μέσω e-mail και κατάφερε να συντρίψει υπολογιστές σε ολόκληρο τον κόσμο. Για να καταστεί ακόμη πιο δελεαστικός, το θέμα του e-mail ήταν ένα γράμμα αγάπης από ένα μυστικό θαυμαστή. Ένα συνημμένο αρχείο στο e-mail ήταν αυτό που προκαλούσε όλα τα προβλήματα. Το αρχικό worm είχε το όνομα του αρχείου LOVE-LETTER-FOR-YOU.TXT.vbs. Τη στιγμή που κάποιος ανοίγει το αρχείο, ο ιός αποστέλλεται στις πρώτες 50 επαφές που είναι διαθέσιμες στο βιβλίο διευθύνσεων του υπολογιστή. Ο ιός προκάλεσε συνολική ζημία της τάξης των 10 δις $ και επηρέασε σχεδόν το 10% των υπολογιστών στον κόσμο.

  1. Melissa

Ο Melissa ήταν ο πρώτος μαζικός ταχυδρομικός ιός μακροεντολών στη νέα εποχή της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που έγινε η έκτακτη είδηση ​​σε όλο τον κόσμο στις 26 Μαρτίου 1999. Βασισμένος στο Microsoft Word macro, δημιουργήθηκε από τον David L. Melissa διαδόθηκε με τη μορφή ενός συνημμένου email με το όνομα “List.doc.” Όταν κάποιος έκανε κλικ επάνω του, ο ιός αναπαραγόταν και επιδίωκε να αποσταλεί μέσω e-mail στα πρώτα 50 ονόματα στον κατάλογο με το μήνυμα, “Εδώ είναι το έγγραφο που ζήτησες … μην το δείξεις σε κανέναν άλλο. 😉 ” Αργότερα, το FBI συνέλαβε τον David L και τον τιμώρησε με ένα πρόστιμο $ 5000 για την εξαπόλυση του ταχύτερου ιού της εποχής του.

  1. My Doom

Ο My Doom εμφανίστηκε στις 26 Ιανουαρίου 2004 και συγκλόνισε όλο τον κόσμο, καθώς εξαπλωνόταν μέσω e-mail μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε τυχαίες διευθύνσεις αποστολέων και γραμμές θέματος. Ο My Doom κατέστρεψε τον cyber κόσμο με την ενεργοποίηση μιας τεράστιας επίθεσης άρνησης παροχής υπηρεσιών που μόλυνε περίπου δύο εκατομμύρια υπολογιστές. Μεταδιδόταν με έναν ιδιαίτερα δόλιο τρόπο μέσω e-mail, καθώς παρουσιαζόταν ως ένα μήνυμα λάθους που έγραφε “συναλλαγή Mail απέτυχε.” Αλλά, μόλις το μήνυμα άνοιγε, το συνημμένο εκτελούνταν και το worm μεταφερόταν σε διευθύνσεις email στο βιβλίο διευθύνσεων του χρήστη. Η ζημία που προκλήθηκε από αυτό το ταχύτατο mailer worm ήταν 38 δισεκατομμύρια $.

  1. Code Red

Έκανε το ντεμπούτο του στα τέλη του 2001 εκμεταλλευόμενο το ελάττωμα του Microsoft Internet Information Server. Οι παραλλαγές του ιού μάστιζαν το Διαδίκτυο για αρκετούς μήνες. Το ενδιαφέρον σχετικά με αυτό τον θανατηφόρο ιό είναι ότι δεν απαιτούσε από εσάς να ανοίξετε ένα συνημμένο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή να εκτελέσετε ένα αρχείο, απαιτούσε μόνο μια ενεργή σύνδεση στο Internet με την οποία κατέστρεφε την ιστοσελίδα που ανοίξατε εμφανίζοντας ένα κείμενο “Hacked από τους Κινέζους!” Και μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, ο “Code Red” έριξε πάνω από 400.000 servers, συμπεριλαμβανομένου εκείνου του Λευκό Οίκο. Αυτός ο ιός προκάλεσε συνολική ζημία ύψους περίπου 2,6 δις $ δολάρια καθώς επηρέασε ένα εκατομμύριο υπολογιστές.

  1. Sasser

Οι ιοί τύπου worm του 2004 επηρέασαν τα Windows OS κυρίως και ήταν καταστροφικοί για πολλές υποδομές ζωτικής σημασίας. Δεν είχε εξαπλωθεί μέσω e-mail σε αντίθεση με άλλους ιούς. Αντ ‘αυτού, όταν ο ιός μόλυνε έναν υπολογιστή, έψαχνε για άλλα ευάλωτα συστήματα. Ερχόταν σε επαφή με αυτά τα συστήματα και τους έδινε εντολή να κατεβάσουν τον ιό. Ο ιός σάρωνε τυχαίες διευθύνσεις IP για να βρείτε πιθανά θύματα. Ο ιός άλλαζε επίσης το λειτουργικό σύστημα του θύματος με έναν τρόπο, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολο να το επαναφέρεις χωρίς να κόψεις την ενέργεια. Ο Sasser λειτουργούσε από επιτιθέμενος στην Local Security Authority Subsystem Service, δεδομένου ότι είχε ένα θέμα ευπάθειας υπερχείλισης buffer. Μετά από ένα εκατομμύριο προσβολές, εκτιμήθηκε ότι οι ζημιές ήταν 18 δισεκατομμύρια δολάρια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS