ΑρχικήsecurityTo Internet Archive δημιουργεί ένα μουσείο malware

To Internet Archive δημιουργεί ένα μουσείο malware

Το Internet Archive (archive.org) έχει προσθέσει τώρα ένα ειδικό τμήμα -σαν ένα μουσείο- όπου παρέχει μια ιστορική ματιά στο πώς ξεκίνησε το κακόβουλο λογισμικό και εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου.

Το Archive.org είναι η ίδια υπηρεσία, όπου μπορείτε να βρείτε το εξαιρετικά χρήσιμο Wayback Machine, που επιτρέπει στους χρήστες να περιηγηθούν σε παλαιότερες εκδόσεις ορισμένων τομέων του Διαδικτύου και να δουν πώς αυτές έχουν εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Mikko Hypponen, Διευθύνων Σύμβουλος Έρευνας της F-Secure, το «μουσείο malware» στοχεύει να καταγράψει τις πρώτες απόπειρες που είχαν γίνει για να μολύνουν τους υπολογιστές των χρηστών και να καταστρέψουν το δίκτυό τους.

Στο πρότζεκτ (μουσείο malware) υπάρχουν μόνο ιοί που από τη δεκαετία του ’80 και του ’90 και έχει μόνο 79 συμμετοχές, αλλά αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

To Internet Archive δημιουργεί ένα μουσείο malware

Όλες οι συμμετοχές είναι DOS ιοί και τρέχουν μέσα στο DOSBox game emulator. Για να αποφευχθεί οποιαδήποτε ζημιά, ο κύριος Hypponen έχει αφαιρέσει τις περισσότερες καταστροφικές δυνατότητες αυτών των ιών και έτσι, οι χρήστες μπορούν να τους κατεβάσουν με ασφάλεια στον υπολογιστή τους και να ρίξουν μια ματιά στην εσωτερική τους κατασκευή.

Σε σύγκριση με τα σημερινά malware που κάνουν ό,τι μπορούν για να μείνουν κρυφά και ειδικεύονται μόνο στην κλοπή πολύτιμων πληροφοριών. Οι ιοί της παλιάς σχολής ήταν μερικές φορές αποκαλυπτικοί, με δυνατότητες να καταστρέψουν και φυσικά κάποιους υπολογιστές και μια μορφή τέχνης, ταυτόχρονα, δείχνοντας cool κινούμενα σχέδια και παίζοντας ελκυστική 8-bit μουσική.

Ενώ, για τους περισσότερους από εμάς, το μουσείο malware εμφανίζει ένα κομμάτι του κόσμου του λογισμικού που σπάνια αλληλεπιδρά με μας, σε ορισμένους ερευνητές ασφαλείας, ενδέχεται να εμφανιστεί ένα μικρό δάκρυ στη γωνία των ματιών τους, από συγκίνηση!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS