ΑρχικήinetH Google πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα VR headset μέσα στο έτος!

H Google πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα VR headset μέσα στο έτος!

Πίσω τον Ιανουάριο, αναφέραμε ότι οι πρόσφατες ανακοινώσεις θέσεων εργασίας έδειχναν ότι η Google πιθανόν να αναπτύσσει το δικό της headset εικονικής πραγματικότητας.

H Google πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα VR headset μέσα στο έτος!

Τώρα, μόλις δύο εβδομάδες μετά, μια νέα έκθεση ισχυρίζεται ότι έχει την επιβεβαίωση ότι η Google όχι μόνο εργάζεται σε ένα VR headset, αλλά ότι αυτό θα κάνει και το ντεμπούτο του κάποια στιγμή μέσα στο έτος.

Επικαλούμενη πηγή “εξοικειωμένη με τα σχέδια [της Gοogle]”, η έκθεση των Financial Times της Κυριακής ισχυρίζεται ότι (όπως θα φανταζόμασταν τον περασμένο μήνα), το headset θα είναι ο ανταγωνιστής του Gear VR της Samsung. Με την προοπτική αυτή, η συσκευή θα πρέπει να συνδυαστεί με ένα smartphone προκειμένου να λειτουργήσει.

Εκτός από το VR ακουστικό, η έκθεση υποστηρίζει επίσης ότι η Goοgle θα κυκλοφορήσει και το νέο VR λογισμικό Android ταυτόχρονα με το υλικό. Συγκεκριμένα, η Goοgle δήλωσε ότι εργάζεται για να βελτιώσει την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας κάνοντας το νέο της VR λογισμικό ένα αναπόσπαστο μέρος του λειτουργικού συστήματος Android.

Αυτό που η έκθεση δεν αναφέρει είναι η κάμερα εικονικής πραγματικότητας που είχε έντονα είχε αναφερθεί στις ανακοινώσεις θέσεων εργασίας της Google που εντοπίστηκαν τον περασμένο μήνα, έτσι είναι πιθανό ότι η κάμερα να μπορεί να κυκλοφορήσει χωριστά ή ίσως και ως μέρος του ίδιου του VR headset.

Εκτός από το ότι ο πήχης ανεβαίνει με την  προσθήκη του ανταγωνισμού με το Samsung VR Gear – η οποία προς το παρόν ανταγωνίζεται κυρίως με μη-μεγάλες μάρκες που προσφέρουν παρόμοια VR ακουστικά – ένα Goοgle VR headset θα έχει αμέσως ευρύτερο φάσμα από τα μη-Samsung Android smartphones (το Gear VR έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να λειτουργεί μόνο με Samsung smartphones).

Όπως αναφέραμε τον περασμένο μήνα, αν αυτό το νέο VR υλικό αποδειχθεί να είναι αληθινό, αυτό θα σημαίνει ότι το Gοogle Cardboard, που είχε μια σχετική επιτυχία από μόνη του, ήταν μάλλον απλά μια δοκιμή ώστε η εταιρεία να δει το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Τώρα το μόνο ερώτημα είναι πότε το Gοogle VR ακουστικό θα κυκλοφορήσει. Η Gοogle δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις για οποιοδήποτε νέο υλικό στο χώρο της εικονικής πραγματικότητας, αλλά έρχεται σύντομα, υπάρχει μια ισχυρή πιθανότητα η εταιρεία να ανακοινώσει το προϊόν στο συνέδριο Google I/O του τρέχοντος έτους, το οποίο αρχίζει στις 18 Μαΐου.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS