ΑρχικήinetΓιατί το Growth Hacking είναι το μέλλον του Marketing!

Γιατί το Growth Hacking είναι το μέλλον του Marketing!

Οι τάσεις έρχονται και φεύγουν πολύ γρήγορα στο Marketing! Κάτι που ήταν αποτελεσματικό πέρυσι μπορεί να μην είναι φέτος ειδικά στο ταχέως μεταβαλλόμενο online περιβάλλον όπου οι χρήστες αλλάζουν συνεχώς τη συμπεριφορά τους!

Marketing

Μία τάση που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον τελευταία είναι το Growth Hacking και δεν είναι απλά μια μόδα αλλά αξίζει την προσοχή μας! Το Growth Hacking έχει κάποιες αρχές που αξίζουν αν ενσωματωθούν σε οποιαδήποτε στρατηγική Marketing ακόμα και για τις εταιρίες που δεν είναι start-up.

Πρώτα απ’ όλα ας ορίσουμε το Growth Hacking!

Το Growth Hacking αφορά την εξεύρεση μη συμβατικών τρόπων για την αγορά της επιχείρησης και τη σύνδεση της αγοράς-στόχου με το προϊόν. Το Marketing είναι μεγάλο μέρος αυτού αλλά οι growth hackers αναζητούν για νέους, καινοτόμους ή ακόμα και μοναδικούς τρόπους για να ωθήσουν την αποδοχή, τη δοκιμή και κυρίως την ανάπτυξη της επιρροής!

Πως να χρησιμοποιήσετε τις αρχές του Growth Hacking στο Inbound Marketing!

Η ομορφιά του Growth Hacking είναι ότι απαιτεί από  όλη την ομάδα να θέσει καθαρούς στόχους και στη συνέχεια να καθοδηγήσει όλες τις δράσεις. Η μέθοδος για την επίτευξη των στόχων μπορεί και πρέπει να είναι μια ρευστή διαδικασία αλλά ένα κυρίαρχο θέμα στο Growth Hacking είναι ο καθορισμός σαφών μετρήσεων!

Θέστε τους στόχους σας χρησιμοποιώντας τη μέθοδο SMART:

S: Specific (Συγκεκριμένος)

M: Measurable (Μετρήσιμος)

A: Attainable (Εφικτός)

R: Realistic  (Ρεαλιστικός)

T: Timely (Έγκαιρος)

Το να καθορίσετε τους στόχους σας είναι το πρώτο βήμα αλλά στη συνεχές πρέπει βεβαιωθείτε ότι ξέρετε τι μετράτε.

Να είστε τολμηροί με τον πειραματισμό!

Ένα καθοριστικό χαρακτηριστικό του Growth Hacking είναι ότι ενθαρρύνει τον πειραματισμό! Μια κλασσική ιστορία Growth Hacking είναι αυτή του Airbnb. Πριν η εταιρία γίνει τόσο μεγάλη, η ομάδα Marketing της δημοσίευσε λίστες ενοικίων στο Craiglist με link στο site του Airbnb. Ίσως να ήταν αντισυμβατικό με το παραδοσιακό Marketing αλλά πέτυχε!

Επαναλάβετε, ενισχύστε και βελτιστοποιήστε τα πειράματα σας!

Αφού δημιουργήσετε το Growth Hacking πείραμα σας θυμηθείτε ότι πρέπει να προσπαθείτε συνέχεια για να γίνει καλύτερο. Χρησιμοποιήστε 2 σχέδια πχ δείτε αν η μία καμπάνια email λειτουργεί καλύτερα από την άλλη. Αν η μια τακτική λειτουργεί βελτιστοποιήστε την και δείτε μέχρι που μπορεί να φτάσει. Η ιδέα είναι να επεκτείνετε τη φαντασία σας με νέους τρόπους για να μεταδώσετε το μήνυμα σας και να αποκτήσετε engagement με το κοινό σας!

Εφαρμόστε το Growth Hacking σε όλα τα κανάλια Marketing και πωλήσεων!

Μπορεί να ταιριάξει σε όλες τις στρατηγικές του inbound Marketing (blogs, infographic downloads, webinars, SEO, social media) γιατί είναι εύκολα μετρήσιμοι μέθοδοι Marketing. Αλλά δε χρειάζεται το Growth Hacking να περιορίζεται μόνο στις μεθόδους inbound. Μπορείτε να το ενσωματώσετε και στο outbound Marketing (πληρωμένες διαφημίσεις, δελτία τύπου, εμπορικές εκθέσεις) κι ακόμα και στις στρατηγικές ανάπτυξης του προϊόντος σας!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS