ΑρχικήsecurityΗ NASA αρνείται ότι υπέστη hacking από τους AnonSec!

Η NASA αρνείται ότι υπέστη hacking από τους AnonSec!

Την Τετάρτη η NASA αρνήθηκε τον ισχυρισμό της hacking ομάδας που συνδέεται με τους Anonymous, AnonSec ότι παραβίασαν ένα από τα καλύτερα drones του οργανισμού.

nasa-denies-anonsecs-claim-of-hacking-global-hawk-drone-2

Η διαστημική υπηρεσία δήλωσε ότι τα 250GB δεδομένων που είπαν οι AnonSec ότι έκλεψαν παραβιάζοντας τα δίκτυα της NASA περιέχουν πληροφορίες που ήταν ήδη δημόσιες!

Αυτή την Κυριακή οι AnonSec έγιναν πρωτοσέλιδο δημοσιεύοντας μαζικά δεδομένα που ανήκουν στη NASA τα οποία περιλάμβαναν 150GB αρχεία καταγραφής drones μαζί με ονόματα, διευθύνσεις email και αριθμούς τηλεφώνων πάνω από 2.400 εργαζόμενων της NASA. Δείτε τι έγραψε το SecNews για το περιστατικό:

https://www.secnews.gr/100883/nasa-hack%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%80%CE%AC%CE%B8%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%AF%CF%88%CE%BF%CF%85%CE%BD-drone-222%CE%B5%CE%BA-%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B7%CE%BD%CE%B9/NASA Hack:Προσπάθησαν να συντρίψουν Drone $222εκ. στον Ειρηνικό Ωκεανό

Τα δεδομένα αμέσως ξεκίνησαν να διατίθενται σε διάφορους servers. Στην ίδια δημοσίευση, οι hackers ισχυρίστηκαν ότι είχαν πάρει μερικώς τον έλεγχο ενός drone που πέταγε πάνω από τον Ειρηνικό το οποίο ήταν ένα από τα δύο  Northrop Grumman NOC +1.06% Global Hawk μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ωστόσο, τα τελευταία νέα είναι ότι η NASA αρνήθηκε τον ισχυρισμό των AnonSec κι έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Ο έλεγχος των Global Hawk αεροσκαφών μας δε βρέθηκε σε κίνδυνο. Τα υποτιθέμενα hacked δεδομένα δεν είναι τίποτα άλλο παρά δεδομένα που ήταν ήδη διαθέσιμα στο κοινό. Η NASA παίρνει την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο πολύ σοβαρά και θα διερευνήσει πλήρως όλους αυτούς τους ισχυρισμούς.”

H Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος υποστηρίζει ότι συνεχώς βγάζει πληροφορίες που είναι ανοιχτές στο κοινό κι έτσι κάθε hacker θα μπορούσε να τις πάρει και να ισχυριστεί ότι τις έκλεψε από το εσωτερικό σύστημα της υπηρεσίας. Η υπηρεσία δήλωσε ότι η ιστοσελίδα της Open Data έχει 30.000 ομάδες δεδομένων που μπορούν να τις δουν όλοι.

Οι hackers ισχυρίστηκαν επίσης ότι είχαν πρόσβαση στο δίκτυο της υπηρεσίας από το 2013 και αρχικά το έκαναν μόνο και μόνο για τη διασκέδαση και τη συγκίνηση να κάνεις hacking τη NASA!

Ποια είναι η αλήθεια τελικά; Έγινε ή δεν έγινε το hacking;

https://www.secnews.gr/99236/hacker-nasa-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%80%CF%84%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AC/Ο hacker της NASA αποκαλύπτει: η Αμερική έχει πολεμικά διαστημόπλοια!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS