ΑρχικήinetΚάντε τον Google Chrome έναν αγαπημένο Microsoft Office browser

Κάντε τον Google Chrome έναν αγαπημένο Microsoft Office browser

Μια επέκταση του Chrome από τη Microsoft κάνει τη ζωή ευκολότερη για τους Office Online χρήστες.

Κάντε τον Google Chrome έναν αγαπημένο Microsoft Office browser

Ας υποθέσουμε ότι είστε ένας χρήστης των Windows που προτιμά τον Google Chrοme browser, εξάλλου είναι αποδεδειγμένα ένας από τους καλύτερους browsers σήμερα και πολύ ανώτερος από τον Internet Explorer. Ωστόσο, μπορεί να έχετε απογοητευτεί κατά καιρούς από την ενσωματωμένη built-in Google bias του Chrοme, ιδιαίτερα εάν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες της Microsoft,όπως το Office Online. Όμως, μια επέκταση του Chrοme από τη Microsoft, που εύστοχα ονομάστηκε Office Online, σας βοηθά με αυτή την απογοήτευση.

Η επέκταση του Office Online εισάγει στον Chrοme μια εντολή του Office και σας δίνει πρόσβαση με ένα κλικ στα έγγραφα του Office σας.

drag-and-drop, διευθύνσεις URL των αρχείων.
Για να προσθέσετε λειτουργικότητα drag-and-drop, κάντε κλικ στο πλαίσιο για να επιτρέψετε την πρόσβαση στις διευθύνσεις URL των αρχείων.

Ξεκινήστε την εγκατάσταση της επέκτασης του Office Online από το Web Store Chrοme. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε chrome://extensions στη γραμμή διευθύνσεων και μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να δείτε τη λίστα για το Office Online. Αν θέλετε να φορτώσετε τα έγγραφα στο OneDrive από τον σκληρό σας δίσκο χρησιμοποιώντας την ιδιότητα drag-and-drop, κάντε κλικ στο πλαίσιο που λέει “Να επιτρέπεται η πρόσβαση σε διευθύνσεις URL αρχείων.”

επέκταση Chrome Office Online
Η επέκταση του Chrοme Office Online σας παρέχει εύκολη πρόσβαση στα Office έγγραφά σας.

Μόλις γίνει αυτό, κλείστε την καρτέλα Επεκτάσεις και μετά κάντε κλικ στο λογότυπο του Office δίπλα στη γραμμή διευθύνσεων για να συνδεθείτε στην επέκταση με τον Microsoft λογαριασμό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε έναν δωρεάν λογαριασμό Microsoft ή το λογαριασμό της επιχείρησής σας.

Μόλις συνδεθείτε, κάντε κλικ στο λογότυπο του Office θα σας δείξει  τα πιο πρόσφατα έγγραφα σας. Στην κορυφή του drop-down παραθύρου της επέκτασης θα βρείτε, επίσης, επιλογές για να δημιουργήσετε ένα νέο έγγραφο χρησιμοποιώντας το Office Online. Η επέκταση υποστηρίζει όλους τους κύριους τύπους αρχείων του Office συμπεριλαμβανομένων των Word, Excel, PowerPoint, OneNote, καθώς και το σχετικά νέο Sway. Επιπλέον, η επέκταση του Office Online έχει μια επιλογή για να ανοίξετε ένα έγγραφο στο Office Online που είτε είναι αποθηκευμένο στο OneDrive ή σε κάποια τοπική μονάδα δίσκου σας.

Πέρα από τα βασικά, η επέκταση του Office Online σας επιτρέπει να κάνετε drag-and-drop τα αρχεία στον browser, τα οποία τα ανεβάζει αυτόματα στο OneDrive, δεδομένου ότι θα προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις σας, όπως περιγράφεται παραπάνω.

Επίσης, όταν τρέχετε διάφορες μορφές εγγράφων του Office σε μια ιστοσελίδα, όπως βιογραφικά ή επιστημονικές εργασίες, θα ανοίγουν αυτόματα στο Office Online. Τα αρχεία PDF θα συνεχίσουν να ανοίγουν στον κλασσικό viewer του Chrοme.

Μια μέρα, μπορεί η Microsoft να φτάσει τον Chrome με το νέο πρόγραμμα περιήγησής της, τον Edge των Windows 10. Προς το παρόν, όμως, οι περισσότεροι από εμάς χρειαζόμαστε εργαλεία, όπως το Office Online που ενσωματώνουν στο ψηφιακό οικοσύστημα της Microsoft προγράμματα τρίτων.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS