ΑρχικήinetWhatsApp: 1 δις χρήστες αλλά ακόμα αναζητάει πηγές εσόδων!

WhatsApp: 1 δις χρήστες αλλά ακόμα αναζητάει πηγές εσόδων!

Μετά από κάποιες μέρες αφού το WhatsApp ανακοίνωσε ότι καταργεί την ετήσια συνδρομή των 0,99$ και γίνεται δωρεάν, η υπηρεσία μηνυμάτων που ανήκει στο Facebook ανακοίνωσε ότι πλέον έχει 1 δισεκατομμύριο χρήστες!

WhatsApp

Τα μεγάλα νέα του WhatsApp ανακοινώθηκαν την ίδια μέρα που και η Google ανακοίνωσε ότι το Gmail χρησιμοποιείται από 1 δις χρήστες! Good timing! Ενώ η Google φαίνεται ότι έχει ναυαγήσει όσο αφορά τις υπηρεσίες social networking φαίνεται ότι τα πάει καλά στην ανάπτυξη ενός δικτύου επικοινωνίας με τη μορφή email.

https://www.secnews.gr/100854/google-just-passed-apple-to-become-the-most-valuable-company-in-the-world/Η Google εκθρονίζει την Apple και γίνεται η πιο πολύτιμη εταιρία!

Το γεγονός δημοσιεύτηκε στο επίσημο blog του WhatsApp χθες. Αυτό σημαίνει ότι η υπηρεσία απέκτησε περίπου 100 εκατομμύρια χρήστες από το Σεπτέμβριο μέχρι τώρα, όπου τον Σεπτέμβριο είχε ανακοινώσει ότι έχει 900 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Σύμφωνα όμως με ένα προφίλ στο περιοδικό WIRED την περασμένη εβδομάδα όμως το WhatsApp είχε 990 εκατομμύρια χρήστες τότε. Το να προσθέσει 10 εκατομμύρια χρήστες μέσα σε λιγότερο από 2 εβδομάδες είναι πράγματι εντυπωσιακό και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η εταιρία κρατήσει τους ίδιους ρυθμούς καθώς η βάση των χρηστών της γίνεται όλο και μεγαλύτερη!

https://www.secnews.gr/100416/how-to-read-a-whatsapp-message-without-the-sender-knowing/Διαβάστε τα WhatsApp μηνύματα χωρίς να το ξέρει ο αποστολέας!Δείτε πως

Παρά αυτά τα εντυπωσιακά νούμερα χρηστών το μεγάλο ερώτημα μεγαλώνει!Από που θα έχει έσοδα η εταιρία αφού κατάργησε την ετήσια συνδρομή των 0,99$; Σύμφωνα με το Bloomberg, κατά το χρόνο της εξαγοράς της εταιρίας από τη Facebook Inc. τα έσοδα από αυτή την ετήσια συνδρομή είχαν ανήλθαν στα 10,2 εκατομμύρια $ ετησίως!

Καθώς τα έσοδα παραμένουν ένα ανοιχτό ερώτημα, θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως αυτός ο τεράστιος αριθμός χρηστών θα επηρεάσει τον ανταγωνισμό στην κορεσμένη αγορά των υπηρεσιών μηνυμάτων. Καθώς η υπηρεσία σκοπεύει να μετακινηθεί στην αγορά επικοινωνιών B2C και προσπαθεί να αναπτύξει κρυπτογράφηση end-to-end, θα έρθει σίγουρα αντιμέτωπο με ανταγωνιστές όπως το Telegram και το Messenger του Facebook!

https://www.secnews.gr/100499/whatsapp-vs-viber/btn-large” variation=”btn-success”]WhatsApp VS Viber! Ποιό νικάει;

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS