ΑρχικήinetΛεωφορείο χωρίς οδηγό θα κυκλοφορεί σύντομα στην Ολλανδία

Λεωφορείο χωρίς οδηγό θα κυκλοφορεί σύντομα στην Ολλανδία

Το πιλοτικό πρόγραμμα μεταφοράς θα επεκταθεί κατά τους προσεχείς μήνες. Ένα ηλεκτρικό, χωρίς οδηγό λεωφορείο θα βγει στους δρόμους της Ολλανδίας, αύριο, Πέμπτη που θα είναι και διαθέσιμο για το κοινό, μεταφέροντας έξι επιβάτες κατά μήκος 200 μέτρων σε ένα τμήμα του δρόμου.

Λεωφορείο χωρίς οδηγό θα κυκλοφορεί σύντομα στην Ολλανδία
Το πιλοτικό πρόγραμμα μεταφοράς θα επεκταθεί κατά τους προσεχείς μήνες και τελικά θα χρησιμοποιηθεί ως μέσο μαζικής μεταφοράς κατά μήκος μιας διαδρομής 6 χιλιομέτρων στην πόλη.

Το WePod, ένα από πολλά που θα κυκλοφορούν τα επόμενα χρόνια, θα πηγαίνει μπρος και πίσω στην κεντρική Ολλανδική γεωργική πόλη του Wageningen. Αρκετές μελέτες των λεγόμενων αυτόνομων οχημάτων βρίσκονται σε εξέλιξη στην αυτοκινητοβιομηχανία και στις βιομηχανίες τεχνολογίας, από το Model S sedan της Tesla, το οποίο μπορεί να αλλάξει λωρίδες με ελάχιστη παρέμβαση του μηχανοδηγού, μέχρι και τα σχέδια της Google και της Daimler για την εισαγωγή οχημάτων χωρίς οδηγό.

Το πιλοτικό πρόγραμμα μεταφοράς θα επεκταθεί κατά τους προσεχείς μήνες και τελικά θα χρησιμοποιηθεί ως μέσο μαζικής μεταφοράς κατά μήκος μιας διαδρομής 6 χιλιομέτρων στην πόλη, είπε η Iris van Cattenburch του Connekt, μια ομάδα εταιρειών που αναπτύσσουν βιώσιμα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τον Απρίλιο, η Ολλανδία θα πραγματοποιήσει την πρώτη δοκιμή στα αυτόνομα αυτοκίνητα δοκιμάζοντας τα ημι-φορτηγά χωρίς οδηγό στο λιμάνι του Rotterdam, όπου αυτόνομοι οδικοί συρμοί θα αποστέλλουν φορτία από το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, σ’ όλη την ήπειρο από το 2019. Η δοκιμή του WePod, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Delft Technical University για περίπου € 3.000.000 ($ 3.3 εκατομμύρια), θα μεταδοθεί ζωντανά στο http://wepods.com/, στις 14:15 τοπική ώρα (13:15 GMT). Όταν θα είναι πλήρως λειτουργικό, τα WePods θα ταξιδεύουν με ταχύτητα 25 χιλιομέτρων ανά ώρα.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=euxlRCMWI6w” width=”580″ height=”380″]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS