ΑρχικήinetΗ Google εκθρονίζει την Apple και γίνεται η πιο πολύτιμη εταιρία!

Η Google εκθρονίζει την Apple και γίνεται η πιο πολύτιμη εταιρία!

Η Alphabet, η μητρική εταιρία της Google ξεπέρασε κι έριξε από το θρόνο της την μέχρι τώρα βασίλισσα Apple κι έγινε η πιο πολύτιμη εταιρία στον κόσμο!

Google

Να σας θυμίσουμε ότι η Google έδωσε στον εαυτό της πέρυσι μια μητρική εταιρία για να μπορέσει να διαχωρίσει τις ριψοκίνδυνες της επιχειρήσεις από τα βασικά εισοδήματα.

Η Alphabet έκλεισε τη Δευτέρα με τζίρο 518 δισεκατομμύρια δολάρια αλλά μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις την ίδια μέρα κατάφερε να ενισχυθεί με πάνω από 5% ακολουθώντας μια ισχυρή έκθεση κερδών κι έκανε την Google να αξίζει περίπου 544 δισεκατομμύρια δολάρια! Την ίδια στιγμή η αξία της Apple ανήλθε στα 534 δισεκατομμύρια δολάρια!

Συνολικά, η Alphabet δημοσίευσε συνολικά έσοδα 21,32 δις δολάρια το τέταρτο τρίμηνο! Η Alphabet κερδίζει και στην κορυφή και στην κάτω γραμμή σημειώνοντας κέρδη ανά μετοχή 8.67$ το οποίο ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών που ήταν 8.09$.

Eφτά καταναλωτικά προϊόντα της εταιρίας έχουν περισσότερους από 1 δις χρήστες το καθένα μηνιαίως συμπεριλαμβανομένου του Gmail, του Search, του Android, των Maps, του Chrome, του YouTube και του Google Play.

Φυσικά η πρωταρχική πηγή κερδών της Alphabet είναι η Google! Τη Δευτέρα ο CEO της εταιρίας, Sundar Pichai σημείωσε ότι εφτά καταναλωτικά προϊόντα της εταιρίας έχουν περισσότερους από 1 δις χρήστες το καθένα μηνιαίως συμπεριλαμβανομένου του Gmail, του Search, του Android, των  Maps, του Chrome, του YouTube και του Google Play.

Αλλά όσο πιο γρήγορα κερδίζει λεφτά η Google τόσο γρήγορα μπορεί να τα ξοδέψει η Alphabet! Άλλα projects της Google όπως τα self-driving αυτοκίνητα και τα internet balloons ανακοίνωσαν λειτουργικές απώλειες αξίας 3.56 δις δολάρια κι έσοδα μόνο 448 εκατομμύρια δολάρια.

Στη Wall Street  άρεσαν τα κέρδη της Alphabet βάζοντας τη μετοχή αρχικά πάνω από 8% πριν καταλήξει στο 5%.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS