ΑρχικήinetΤα αρνητικά του να ζεις στη Silicon Valley!

Τα αρνητικά του να ζεις στη Silicon Valley!

Υπάρχει μια αίσθηση ότι η Silicon Valley  είναι μια από τις πιο cool περιοχές εξαιτίας της καινοτομίας της και γι’ αυτό έχει γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του κόσμου!

Silicon Valley

 

Αλλά όλα έχουν τα αρνητικά τους και δεν εξαιρείται η Silicon Valley. Σας παρουσιάζουμε τα 13 μειονεκτήματα του να ζεις στη Silicon Valley

Ούτε να το σκέφτεστε να κάνετε οικογένεια με ένα μέσο μισθό!

Είναι απίστευτα δύσκολο να ξεκινήσετε μια οικογένεια ή να έχετε ήδη στην περιοχή αν παίρνετε ένα μέσο μισθό. Το ποσό του πλούτου έχει οδηγήσει τις τιμές των σπιτιών που βρίσκονται στις μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες σε αστρονομικά ποσά.

Θα συναντήσετε κάποιους αλαζονικούς ανθρώπους!

Ένας υπάλληλος της Google που μεγάλωσε εκεί δήλωσε: “Μεγάλωσα μέσα σε ένα εκπαιδευτικά αλαζονικό περιβάλλον. Οι μαθητές αλλά και οι ενήλικες ήταν αλαζονικοί απέναντι σε αυτούς που πήγαιναν σε κοινοτικά κολλέγια ή χαμηλότερης βαθμολογίας γιατί όλων οι γονείς είχαν διδακτορικό από κάποιο διάσημο πανεπιστήμιο.

Προσέξτε τους ψεύτικους μέντορες!

Υπάρχουν αρκετοί αυτοαποκαλούμενοι μέντορες στην περιοχή που θα θέλουν να σου δώσουν συμβουλές για την καινούρια σου επιχείρηση. Το μόνο που κάνουν όμως είναι να σου τρώνε λεφτά και να σου γνωρίζουν ένα σωρό άχρηστους ανθρώπους!

https://www.secnews.gr/100321/%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BA%CE%B1-%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CE%B9%CF%82-silicon-valley/Πως είναι να είσαι γυναίκα και να δουλεύεις στη Silicon Valley;

Είναι δύσκολο να βρείτε  κοπέλα single!

Αν είσαι άντρας και οι πιθανότητες λένε ότι είσαι μην έρθεις στη Silicon Valley να ψάξεις για κοπέλα γιατί δεν θα είσαι πολύ τυχερός.

Αν είστε πάνω από 40 ατυχήσατε!

Δεν θεωρείται ότι οι προγραμματιστές πάνω από 40 είναι ανίκανοι γιατί αυτό είναι ψέμα αλλά υπάρχει πολύ σκληρή κατάταξη ηλικίας στο οικοσύστημα της Silicon Valley. Οι άνθρωποι της περιοχής δεν θέλουν να δουλεύουν με μεγαλύτερους ανθρώπους των οποίων η επαγγελματική σταδιοδρομία αφελώς θεωρούν ότι δεν είναι τόσο πετυχημένη όσο θεωρούν ότι θα είναι η δικιά τους.

Μη ξεγελαστείτε από τις φήμες!

Για κάποιον που ασχολείται με τεχνολογία η Silicon Valley φαίνεται σαν το κέντρο του σύμπαντος και θεωρούν ότι αν ζεις εκεί θα εμπλακούν στα πιο συναρπαστικά projects αλλά η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα projects και οι περισσότερες start-up επιχειρήσεις στην περιοχή αποτυγχάνουν και η επιτυχία είναι για λίγους!

ΟΙ δημόσιες συγκοινωνίες δεν είναι καλές!

Πολύ κακή η συγκοινωνία για μια περιοχή με τόση καινοτομία! Αν θέλετε να ξεκινήσετε από οποιοδήποτε αεροδρόμιο και να κάνετε ένα πλήρη κύκλο γύρω από το Bay θα χρειαστείτε να αλλάξετε 4 μέσα συγκοινωνίας στην καλύτερη περίπτωση!

https://www.secnews.gr/100212/%cf%81%ce%bf%ce%bc%cf%80%cf%8c%cf%84-%ce%b4%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9-%ce%ac%ce%b3%cf%81%cf%85%cf%80%ce%bd%ce%bf%ce%b9-%cf%86%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bf%ce%af-silicon-valley/btn-large” variation=”btn-success”]Ρομπότ εν δράσει! Oι άγρυπνοι φρουροί της Silicon Valley

Ο ανταγωνισμός ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία!

Οι υπερβολικά ανταγωνιστικοί ενήλικες ωθούν και τα παιδιά τους να γίνουν το ίδιο. Οι πιο πολλές οικογένειες βάζουν τα παιδιά τους να προετοιμαστούν για τα SATs πριν πάνε γυμνάσιο και να πάνε σε διάφορα μαθήματα εκτός σχολείου που ουσιαστικά δεν χρειάζονται! Όλοι θέλουν το παιδί τους να είναι το καλύτερο και ασκούν πολύ πίεση γι’ αυτό.

Δεν θα εκλάβετε πολύ σεβασμό αν δεν δουλεύετε στην τεχνολογία!

Ο κίνδυνος του να είσαι στο κέντρο της τεχνολογίας είναι ότι οτιδήποτε εκτός τεχνολογίας φαίνεται να μην έχει σημασία! Ακόμα είναι πολύ δύσκολο να ασχοληθείτε με τον πολιτισμό και να έχετε κοινωνική ζωή! Αν βυθιστείτε στη μυθολογία της Silicon Valley θα αρχίσετε να πιστεύετε ότι η τεχνολογία έχει την απάντηση για όλα τα προβλήματα.

Ο πλούσιος γίνεται πλουσιότερος και ο φτωχός φτωχότερος!

Η σκοτεινή πλευρά της Silicon Valley είναι ότι η περιοχή είναι μέρος μιας μηχανής που δημιουργεί τεράστιο χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών!

https://www.secnews.gr/90734/silicon-valley-%ce%bc%ce%b5-%ce%b8%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%ba%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%af%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bc%ce%bf%cf%81/btn-large” variation=”btn-info”]Silicon Valley, με… θρησκεία την τεχνολογία, διαμορφώνεται το μέλλον

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS