Αρχικήinet5G drones θα φέρουν ταχύτητες ίντερνετ 40 φορές μεγαλύτερες του 4G

5G drones θα φέρουν ταχύτητες ίντερνετ 40 φορές μεγαλύτερες του 4G

g21-690x336-drones

Project SkyBender: τα 5G drones της Google που παραδίδουν Internet 40 φορές πιο γρήγορα από ό, τι το 4G

Η Google δοκιμάζει τα άκρως απόρρητα drones 5G της, στο New Mexico’s Spaceport Authority. Τα ηλιακά αεροσκάφη, δοκιμάζονται με τη βοήθεια της Virgin Galactic, μια εταιρεία διαστημικών πτήσεων που ανήκει στη Virgin του Richard Branson.

Το πρόγραμμα της Google, με την κωδική ονομασία SkyBender, περιλαμβάνει τον έλεγχο  των αεροσκαφών στο Spaceport America, χρησιμοποιώντας τη νέα τεχνολογία των κυμάτων χιλιοστού για την παροχή δεδομένων από μη επανδρωμένα αεροσκάφη – πιθανώς 40 φορές πιο γρήγορα από ό, τι τα 4G

Το SkyBender περιλαμβάνει αρκετές δοκιμές πρωτότυπων πομποδεκτών και drones που χρησιμοποιούν ραδιοφωνικές μεταδόσεις κυμάτων χιλιοστού και η Google φέρεται να πληρώνει τη Virgin Galactic $ 1.000 την ημέρα για τη χρήση ενός υπoστέγου στο Gateway to Space.

Το σύστημα SkyBender δοκιμάζεται με ένα «προαιρετικό πιλοτικό» αεροσκάφος που ονομάζεται Κένταυρος, καθώς και ηλιακά αεροσκάφη κατασκευασμένα από την Google Titan, ένα τμήμα που σχηματίστηκε όταν η Google εξαγόρασε τη New Mexico Titan Aerospace το 2014.

Οι μεταδόσεις χιλιοστού καταλαμβάνουν τη συχνότητα 28GHz και παρόλο που η περιοχή είναι μικρότερη από εκείνη των σημερινών τεχνολογιών 4G, οι ταχύτητες είναι πολύ γρήγορες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τεχνολογία των κυμάτων χιλιοστού μπορεί να φέρει και να μεταφέρει πολλαπλά gigabits δεδομένων ανά δευτερόλεπτο, έως και 40 φορές γρηγορότερα από ό, τι τα τρέχοντα συστήματα 4G LTE.

Η τεχνολογία κύματος χιλιοστού είναι ένα θεωρητικό σχέδιο και αν η Google επιτύχει τις δοκιμές της, η τεχνολογία μπορεί να αλλάξει το πώς θα έχουμε πρόσβαση στο internet.

Το Project SkyBender είναι μέρος του πειράματος της Google για να φέρει φθηνό internet χρησιμοποιώντας μπαλόνια. Η Google λειτουργεί το σχέδιο Loon μπαλόνια σε πολλά μέρη του κόσμου.

Η Google έχει άδεια από την FCC μέχρι τον Ιούλιο του 2016 για τη διεξαγωγή των δοκιμών 5G drones στο Spaceport.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS