ΑρχικήsecurityR.I.P. Java Plug-In! Ή μάλλον Rest in Hell!

R.I.P. Java Plug-In! Ή μάλλον Rest in Hell!

Καλά νέα από τον κόσμο της online ασφάλειας! H Oracle που δημιούργησε το Java Plug-In το οποίο έκανε ευάλωτα τα προγράμματα περιήγησης από το 1995, ανακοίνωσε επιτέλους ότι σταματάει τη λειτουργία του.

Java Plug-In

Το Java Plug-In δεν θα “πεθάνει” αμέσως! Θα καταργηθεί στην επόμενη έκδοση του Java Developer Kit ουσιαστικά έτσι η Oracle λέει με ωραίο τρόπο ότι θα το ρίξει κάτω από το χαλί και θα ενθαρρύνει τους χρήστες να μην το χρησιμοποιούν. Η λειτουργικότητα θα έχει πλήρως καταργηθεί σε κάποια μεταγενέστερη έκδοση, αφού όλοι πουν το τελευταίο αντίο.

Είναι μια κίνηση απόλυτα λογική και πραγματικά άργησε να γίνει! Το Chrome, το Mozilla και το Microsoft Edge  έχουν είτε σταματήσει την υποστήριξη για plug-ins είτε έχουν ανακοινώσει ότι θα το κάνουν σύντομα κι έτσι δεν αφήνουν περιθώρια για την υποστήριξη του Java Plug-In.

Το πιο σημαντικό είναι ότι το Java Plug-In είναι ένα τρομερό πρόβλημα για την ασφάλεια των υπολογιστών που πρέπει να σταματήσει με κάθε κόστος! Όλοι από ανεξάρτητους προγραμματιστές μέχρι το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ την έχει πατήσει από αυτό το plug-in λόγω zero-day bugs. Η εταιρεία ασφαλείας Kaspersky ισχυρίζεται ότι το plugin της Jaνa είναι υπεύθυνο για το ήμισυ του συνόλου των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο το 2012. Επίσης πρέπει να αναφέρουμε ότι τον περασμένο Ιούλιο, hackers ανακάλυψαν ένα exploit και προσπάθησαν να μολύνουν τα συστήματα των μελών του ΝΑΤΟ.

Σίγουρα πρόκειται για το τέλος μια εποχής, το πρόγραμμα περιήγησης σας δεν θα σας ξαναρωτήσει ποτέ αν θέλετε να ενημερώσετε το Java! Σίγουρα όμως δεν θα λείψει σε κανέναν! Rest in Hell Java Plug-In!

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS