Οι επιθέσεις phishing αυξάνονται. Η Microsoft στο στόχαστρο των hackers!
infosec

Οι επιθέσεις phishing αυξάνονται. Η Microsoft στο στόχαστρο των hackers!

Η Microsoft παραμένει στη κορυφή της λίστας των εταιρειών που επιλέγουν οι κακόβουλοι χρήστες να υποδυθούν όταν θέλουν να “ψαρέψουν”...
Read More
infosec

Bug στην εφαρμογή Google News χρησιμοποιεί μεγάλο όγκο των δεδομένων σας

Πριν από λίγο καιρό, η Google κυκλοφόρησε μία νέα εφαρμογή, με το όνομα Google News, η οποία αντικατέστησε τα Google...
Read More
infosec

Οι εφαρμογές σας παρακολουθούν ακόμα και μετά την απεγκατάστασή τους

Έχετε παρατηρήσει ότι διαφημίσεις για εφαρμογές που έχετε απεγκαταστήσει εδώ και καιρό εμφανίζονται ακόμα στη συσκευή σας; Μια πρόσφατη αναφορά...
Read More
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
Latest Posts

Έρχονται οι Facebook Reactions μαζί με ένα νέο κουμπί για Like

Οι χρήστες του Facebook σε όλο τον κόσμο θα έχουν σύντομα περισσότερες επιλογές από αντί μόνο του Like και θα μπορούν να επιλέξουν μέσα από μια γκάμα άλλων κουμπιών όταν απαντούν σε αναρτήσεις στο FB.

Στα τέλη του περασμένου έτους, η εταιρεία ανακοίνωσε τις «Facebook Reactions » ως εναλλακτική λύση του Like που έρχεται με τη μορφή έξι emojis με τα ακόλουθα συναισθήματα: θυμός, λύπη, wow, haha, yay και αγάπη. Ενώ η προσπάθεια δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στην Ισπανία και την Ιρλανδία και στη συνέχεια, έφθασε στη Χιλή, τις Φιλιππίνες, την Πορτογαλία και την Κολομβία, τα «Reactions» τελικά κατευθύνθηκαν προς τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο μέσα στις «επόμενες εβδομάδες», σύμφωνα με μια έκθεση του Bloomberg.

Η έκθεση σημειώνει ότι το Facebοok συνεργάστηκε στενά με κοινωνιολόγους για να επιλέξουν τις εικόνες που εκφράζουν τα συγκεκριμένα συναισθήματα. Εκτός από το ότι θα υπάρχει επιλογή για τα «Reactions» που μπορεί να είναι πιο κατάλληλα για χρήση σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν το κουμπί Like ήταν η μόνη επιλογή για να εκφράσει κανείς ακόμα και τη μη-λεκτική συγκίνηση. Οπότε, η εταιρεία ήθελε να παρέχει εικόνες, ώστε οι άνθρωποι να αισθάνονται άνετα και πρόθυμοι να τις χρησιμοποιούν.

Έρχονται οι Facebook Reactions μαζί με ένα νέο κουμπί για Like

Με παρατεταμένο πάτημα στο κάτω μέρος μιας ανάρτησης στο κινητό (ή περνώντας το ποντίκι σας πάνω από αυτό σε ένα πρόγραμμα περιήγησης υπολογιστή), μια ομάδα με έξι επιλογές emoji θα εμφανιστεί.

Ενώ η έκθεση δεν έχει λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς αυτό το χαρακτηριστικό θα εφαρμοστεί σε όλους, ο επικεφαλής  διευθυντής προϊόντος του Facebοok, Chris Cox, δήλωσε ότι η ομάδα του έχει λάβει μέτρα για να μην επισπεύσουν τη διαδικασία.

facebook-reactions-icons-640x139

«Είμαστε προσεκτικοί για το άνοιγμα νέων υπηρεσιών», είπε. «Και αυτό προέρχεται από πολλά διδάγματα.»

Παρά το γεγονός ότι οι χρήστες του Facebοok έχουν ζητήσει από καιρό ένα κουμπί Dislike (σε αντίθεση με το υπάρχον κουμπί για Like), ο CEO  του Facebοok, Mark Zuckerberg, στο παρελθόν είχε εκφράσει την ανησυχία του για το ότι η επιλογή αυτή μεταφέρει πάρα πολύ αρνητικότητα.

«Ο καθένας αισθάνεται σαν να μπορεί απλά να πατήσει το Like και αυτός είναι ένας σημαντικός τρόπος για να συμπαθήσεις ή να συμπάσχεις με κάποιον», είπε κατά τη διάρκεια μιας Q&A το 2014. «Πρέπει να βρούμε τον σωστό τρόπο να το κάνουμε έτσι ώστε να καταλήξει να είναι μια πηγή καλού, όχι κακού.»

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *