ΑρχικήinetΟι ΗΠΑ υποπτεύονται ότι η Κίνα τις έκλεψε σχέδια στρατιωτικών ρομπότ!

Οι ΗΠΑ υποπτεύονται ότι η Κίνα τις έκλεψε σχέδια στρατιωτικών ρομπότ!

Αμερικάνοι αξιωματούχοι έχουν διατάξει έρευνα σχετικά με το αν η Κίνα κερδίζει ένα αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη ρομποτική.

Κίνα

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να μάθει αν απόρρητα έχουν γίνει hacked και βοηθούν στην αύξηση του στρατού κινέζικων ρομπότ.

Τουλάχιστον μια κινέζικη επιχείρηση ηλεκτρονικής κατασκοπείας έχει πάρει έρευνα από την  QinetiQ που συνεργάζεται με το Πεντάγωνο και ήταν η έμπνευση για τον κατασκευαστή gadgets “Q”  στις ταινίες του James Bond.

Αυτή την εβδομάδα η Οικονομική Επιτροπή Αξιολόγησης Ασφάλειας των ΗΠΑ και της Κίνας άρχισε να ψάχνει για αναλυτές για να γράψουν μια έκθεση για τις τρέχουσες δυνατότητες βιομηχανικής και στρατιωτικής ρομποτικής της Κίνας και πως προήλθαν αυτές οι δυνατότητες.

Η μελέτη θα προσδιορίσει την τεχνογνωσία και τα εργαλεία που πιθανόν έχουν αποκτηθεί από την Κίνα μέσω μεταφοράς τεχνολογίας ή διεισδύσεις στον κυβερνοχώρο.

Η επιτροπή επίσης σκοπεύει να αξιολογήσει τις πιθανότητες που έχουν οι προσπάθειες αυτοματοποίησης της Κίνας να επισκιάσουν παρόμοιες πρωτοβουλίες του Πενταγώνου συμπεριλαμβανομένου του “Offset”, μια ερευνητική πρωτοβουλία του Υπουργείου Αμύνης που έχει στόχο να αντισταθμίσει τις τεχνολογικές εξελίξεις που γίνονται από αντιπάλους.

Όπως είχε αναφέρει και το Bloomberg μεταξύ του 2007 και του 2009, επιτιθέμενοι που συνδέονται με τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό χάκαραν έναν ειδικό της QinetiQ που δούλευε πάνω σε ένα λογισμικό που ενσωματώνεται σε microchips τα οποία ελέγχουν τα στρατιωτικά ρομπότ της εταιρίας. Λίγο αργότερα ο κινέζικος στρατός παρουσίασε ένα ρομπότ εξουδετέρωσης βομβών που έμοιαζε με το Dragon Runner της QinetiQ.

Σε ποιο βαθμό οι κινέζικες ρομποτικές τεχνολογίες βασίζονται στις ΗΠΑ ή σε άλλα εισαγόμενα λογισμικά, στοιχεία και τεχνολογίες είναι ένα ερώτημα που θα αντιμετωπίσει η έρευνα.

Τα κινέζικα επιτεύγματα στα self-driving οχήματα, στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και στα θαλάσσια drones επίσης ενδιαφέρουν τις ΗΠΑ.

Η επιτροπή πέρυσι επίσης διαπίστωσε ότι τα κινέζικα ρομπότ είναι σε θέση να εμπλακούν σε τυχόν εξωγήινο πόλεμο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS