ΑρχικήinetΝέα ενημέρωση για τον Firefox χωρίς να μένουν δεκάδες σελίδες ανοιχτές

Νέα ενημέρωση για τον Firefox χωρίς να μένουν δεκάδες σελίδες ανοιχτές

Καλά νέα, χρήστες του Firefox: Μια νέα ενημέρωση στο πρόγραμμα περιήγησης επιτρέπει στους ιστοτόπους να σας στέλνουν Push Notifications, χωρίς να χρειάζεται να έχετε αυτές τις ιστοσελίδες ανοικτές!

Νέα ενημέρωση για τον Firefox χωρίς να μένουν δεκάδες σελίδες ανοιχτές

Αντί να διατηρείτε το e-mail σας, τα social media και άλλες καρτέλες ιστοσελίδων ανοιχτές για να παραμείνουν ενημερωμένες και να δέχεστε τις αντίστοιχες κοινοποιήσεις, οι προγραμματιστές τώρα μπορούν να σας στέλνουν μηνύματα push μέσω του Firefοx χωρίς να πιάνουν επιπλέον χώρο στον browser σας. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να μείνετε ενημερωμένοι για τα πάντα, χωρίς να κολλάει ο υπολογιστής σας τρέχοντας μισή ντουζίνα ιστοσελίδες στο παρασκήνιο.

Τα καλά νέα είναι, επίσης, ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν θα παίρνετε ανεπιθύμητες κοινοποιήσεις. Οι web developers χρειάζονται την άδειά σας για να ξεκινήσουν την αποστολή ενημερώσεων. Κάντε κλικ στο εικονίδιο “I” του Κέντρο Ελέγχου δίπλα στη γραμμή διευθύνσεων του Firefox για να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις push notifications.

Εκτός των καρτελών, οι push notifications έχουν ήδη ενσωματωθεί σε υπολογιστές Mac μέσω του Safari Push Notifications και της Apple Push Notifications Sevice. Επιπλέον, και ο Google Chrome έχει ένα παρόμοιο σύστημα push notifications ενεργό, οπότε αυτή η ενημέρωση έχει να κάνει με τον Firefοx να προσπαθεί να πλησιάζει στους ανταγωνιστές του.

Η Mozilla προσφέρει τη δυνατότητα μέσα από το W3C Push API, που η εταιρεία συνέβαλε στη δημιουργία στο διαδίκτυο, το οποίο είναι ένα σύστημα αποστολής μηνυμάτων push για εφαρμογές web.

Δεν θα έχει κάθε ιστοσελίδα Push Notifications για τους χρήστες αμέσως. Κάποιοι θα πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται στην αρχική κατασκευή. Οι προγραμματιστές που ενδιαφέρονται να εκπονήσουν τα Push Notifications για τις ιστοσελίδες τους μπορούν να ελέγξουν τις λεπτομέρειες στη σελίδα Συχνές Ερωτήσεις του Firefοx.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS