Οι επιθέσεις phishing αυξάνονται. Η Microsoft στο στόχαστρο των hackers!
infosec

Οι επιθέσεις phishing αυξάνονται. Η Microsoft στο στόχαστρο των hackers!

Η Microsoft παραμένει στη κορυφή της λίστας των εταιρειών που επιλέγουν οι κακόβουλοι χρήστες να υποδυθούν όταν θέλουν να “ψαρέψουν”...
Read More
infosec

Bug στην εφαρμογή Google News χρησιμοποιεί μεγάλο όγκο των δεδομένων σας

Πριν από λίγο καιρό, η Google κυκλοφόρησε μία νέα εφαρμογή, με το όνομα Google News, η οποία αντικατέστησε τα Google...
Read More
infosec

Οι εφαρμογές σας παρακολουθούν ακόμα και μετά την απεγκατάστασή τους

Έχετε παρατηρήσει ότι διαφημίσεις για εφαρμογές που έχετε απεγκαταστήσει εδώ και καιρό εμφανίζονται ακόμα στη συσκευή σας; Μια πρόσφατη αναφορά...
Read More
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
Latest Posts

Ένας hacker βρέθηκε ένοχος για κλοπή δεδομένων πιστωτικών καρτών

Backlit keyboard-hacker

Ένας Ουκρανός hacker που κατηγορείται ότι προσπάθησε να παγιδεύσει γνωστό εμπειρογνώμονα του κυβερνοχώρου στις ΗΠΑ, τον Brian Krebs για κατοχή ηρωίνης, ομολόγησε την ενοχή του ενώπιον της Αμερικανίδας Επαρχιακής Δικαστού Esther Salas στο Newark του New Jersey για χρήση πάνω από 13.000 υπολογιστών με σκοπό να κλέψει δεδομένα log-in και πιστωτικών καρτών.

Ο Sergey Vovnenko, ετών 29 από τη Νάπολη της Ιταλίας, του οποίου το ψευδώνυμο είναι «Flycracker” ή «Centurion» ή «Darklife», ομολόγησε την ενοχή του για την κατηγορία της διακεκριμένης κλοπής ταυτότητας και συνωμοσίας στη διάπραξη απάτης, σύμφωνα με την Εισαγγελέα των ΗΠΑ Paul Fishman στο New Jersey . Ήταν μέρος της διεθνούς συνωμοσίας για την διείσδυση σε υπολογιστές που ανήκουν σε ιδιώτες και επιχειρήσεις μεταξύ Σεπτεμβρίου 2010 και τον Αύγουστο του 2012.

Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ, δήλωσαν ότι στις 20 Ιανουαρίου ο Vovnenko αντιμετωπίζει υποχρεωτική ελάχιστη ποινή σε φυλάκιση δύο ετών και μπορεί να του επιβληθεί επιπλέον ποινή, συν ένα πρόστιμο για συνωμοσία κατά την καταδίκη του στις 2 Μαΐου.

Ο Vovnenko παραδέχτηκε πως λειτουργούσε ένα «botnet», που χρησιμοποιήθηκε σε περισσότερους από 13.000 υπολογιστές που είχαν μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό, για να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, σύμφωνα με πληροφορίες, ως μέρος μιας διεθνούς συνωμοσίας που ξεκίνησε κυβερνοεπιθέσεις σε δύο ιδιώτες και επιχειρήσεις. Η ομάδα στη συνέχεια χρησιμοποίησε το κακόβουλο λογισμικό γνωστό ως «Δίας» για να κλέψει πληροφορίες από τραπεζικές συναλλαγές των ανθρώπων που χρησιμοποιούσαν τους μολυσμένους υπολογιστές.

Ο Vovnenko συνελήφθη από τις ιταλικές αρχές τον Ιούνιο του 2014. Ο Krebs δήλωσε πως ο hacker δεν κατάφερε να τον παγιδεύσει όπως ήλπιζε και αντ΄αυτού συνελήφθη ο ίδιος και αναγκάστηκε να ομολογήσει την ενοχή του.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *