ΑρχικήsecurityΈνας hacker βρέθηκε ένοχος για κλοπή δεδομένων πιστωτικών καρτών

Ένας hacker βρέθηκε ένοχος για κλοπή δεδομένων πιστωτικών καρτών

Backlit keyboard-hacker

Ένας Ουκρανός hacker που κατηγορείται ότι προσπάθησε να παγιδεύσει γνωστό εμπειρογνώμονα του κυβερνοχώρου στις ΗΠΑ, τον Brian Krebs για κατοχή ηρωίνης, ομολόγησε την ενοχή του ενώπιον της Αμερικανίδας Επαρχιακής Δικαστού Esther Salas στο Newark του New Jersey για χρήση πάνω από 13.000 υπολογιστών με σκοπό να κλέψει δεδομένα log-in και πιστωτικών καρτών.

Ο Sergey Vovnenko, ετών 29 από τη Νάπολη της Ιταλίας, του οποίου το ψευδώνυμο είναι “Flycracker” ή “Centurion” ή “Darklife», ομολόγησε την ενοχή του για την κατηγορία της διακεκριμένης κλοπής ταυτότητας και συνωμοσίας στη διάπραξη απάτης, σύμφωνα με την Εισαγγελέα των ΗΠΑ Paul Fishman στο New Jersey . Ήταν μέρος της διεθνούς συνωμοσίας για την διείσδυση σε υπολογιστές που ανήκουν σε ιδιώτες και επιχειρήσεις μεταξύ Σεπτεμβρίου 2010 και τον Αύγουστο του 2012.

Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ, δήλωσαν ότι στις 20 Ιανουαρίου ο Vovnenko αντιμετωπίζει υποχρεωτική ελάχιστη ποινή σε φυλάκιση δύο ετών και μπορεί να του επιβληθεί επιπλέον ποινή, συν ένα πρόστιμο για συνωμοσία κατά την καταδίκη του στις 2 Μαΐου.

Ο Vovnenko παραδέχτηκε πως λειτουργούσε ένα «botnet», που χρησιμοποιήθηκε σε περισσότερους από 13.000 υπολογιστές που είχαν μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό, για να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, σύμφωνα με πληροφορίες, ως μέρος μιας διεθνούς συνωμοσίας που ξεκίνησε κυβερνοεπιθέσεις σε δύο ιδιώτες και επιχειρήσεις. Η ομάδα στη συνέχεια χρησιμοποίησε το κακόβουλο λογισμικό γνωστό ως “Δίας” για να κλέψει πληροφορίες από τραπεζικές συναλλαγές των ανθρώπων που χρησιμοποιούσαν τους μολυσμένους υπολογιστές.

Ο Vovnenko συνελήφθη από τις ιταλικές αρχές τον Ιούνιο του 2014. Ο Krebs δήλωσε πως ο hacker δεν κατάφερε να τον παγιδεύσει όπως ήλπιζε και αντ΄αυτού συνελήφθη ο ίδιος και αναγκάστηκε να ομολογήσει την ενοχή του.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS