European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC ’18): Τα αποτελέσματα
infosec rapidalert

European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC ’18): Τα αποτελέσματα

Ο φετινός πανευρωπαϊκός διαγωνισμός κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC '18) που διεξήχθει στο Λονδίνο έλαβε τέλος και βρήκε...
Read More
infosec

Το GandCrab malware δημοσιεύει τα Κλειδιά των σύριων θυμάτων

Σε ένα post ενός hacking forum, οι developers του GandCrab δημοσίευσαν όλα τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης των θυμάτων τους από την...
Read More
infosec

Το RID hijacking δίνει πλήρη πρόσβαση στους hackers σε Windows PCs

Ένας ερευνητής ασφάλειας που ονομάζεται Sebastián Castro, έχει ανακαλύψει έναν τρόπο να αποκτήσει δικαιώματα διαχειριστή σε υπολογιστές Windows, ο οποίος...
Read More
infosec

Το Facebook Portal συλλέγει δεδομένα για προβολή στοχευμένων διαφημίσεων

Όταν το Facebook ξεκίνησε το Portal - μια handsfree συσκευή βίντεο κλήσης- για να ανταγωνιστεί το Amazon Alexa και το...
Read More
infosec

Παράκαμψη κωδικού στα iPhone επιτρέπει σε hackers να μοιράζονται εικόνες σας

Η προσπάθεια των hackers να παρακάμψουν την ασφάλεια των iPhone δεν είναι κάτι καινούργιο και είναι κάτι που συμβαίνει συνέχεια....
Read More

Αυτή η μηχανή αναζήτησης δείχνει πόσο ευάλωτο είναι το IoT!

Εάν σχεδιάζετε να γεμίσετε το σπίτι σας με συσκευές συνδεδεμένες στο Internet θα πρέπει να εξασφαλίσετε την ασφάλεια τους πρώτα και να ενημερωθείτε για τους κινδύνους που κρύβει το IoT (Internet of Things).

hqdefault

To Ars Technica ανακάλυψε ότι η Shodan, μια μηχανή αναζήτησης για IoT gadgets έχει μια καινούρια ενότητα η όποια σας επιτρέπει να δείτε μέσα από ευπαθείς κάμερες μόνο με μερικά κλικ!

Είναι ανατριχιαστικό ότι χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις και ούτε καν έναν πληρωμένο λογαριασμό Shodan μπορείς να κατασκοπεύσεις σπίτια ξένων ανθρώπων, κατοικημένες γειτονιές και άλλους χώρους! Αλλά αυτό που είναι ακόμα πιο τρομαχτικό είναι ότι εισερχόμαστε σε μια εποχή όπου συσκευές χωρίς καμιά ασφάλεια θα κυριαρχούν στη ζωή μας!

Ο ερευνητής ασφαλείας Dan Tentle είπε στο Ars Technica ότι οι κατασκευαστές καμερών web προσπαθούν να δώσουν τις συσκευές τους σε χαμηλότερες τιμές από ότι πριν και παραμελούν χαρακτηριστικά που δεν ενδιαφέρουν πολύ τους χρήστες όπως είναι η ασφάλεια!

Εκτός ότι επιτρέπει σε hackers να πάρουν τον έλεγχο συγκεκριμένων συσκευών, η κακή ασφάλεια τους επιτρέπει επίσης να χρησιμοποιήσουν ένα δίκτυο συσκευών ως φορέα επίθεσης, επιτρέποντας τους να κάνουν πράγματα όπως επιθέσεις DDoS.

Σύμφωνα με τον Tentle, μέσα από αυτές τις ευπαθείς κάμερες μπορείς να δεις φυτείες μαριχουάνας, πίσω δωμάτια τραπεζών, παιδιά, κουζίνες, σαλόνια, γκαράζ, μπροστά κήπους, πίσω αυλές, χιονοδρομικές πίστες, πισίνες, κολέγια και σχολεία, εργαστήρια και ταμειακές μηχανές! Σχεδόν ότι μπορείς να φανταστείς!

Φυσικά οι κάμερες χωρίς ασφάλεια δεν είναι κάτι καινούριο αλλά σήμερα εκτιμάται ότι υπάρχουν εκατομμύρια επισφαλείς κάμερες που μπορούν εύκολα να εντοπιστούν από τη Shodan και αυτός ο αριθμός θα συνεχίσει να αυξάνεται! Σίγουρα αυτή είναι άλλη μια απόδειξη για το πόσο επικίνδυνο γίνεται το IoT!

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τρεις ανησυχητικές φωτογραφίες που βρέθηκαν μέσω της Shodan:

 

Ένα μωρό που κοιμάται στον Καναδά!
Μια σχολική τάξη στην Κίνα!
IoT
Μια κουζίνα στην Ισπανία!
Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *