ΑρχικήsecurityΒομβαρδίστε την ISIS με «likes», λέει η COO του Facebook

Βομβαρδίστε την ISIS με «likes», λέει η COO του Facebook

facebook_like

Η Sheryl Sandberg του Facebook λέει ότι τα «like» μπορούν να βοηθήσουν στο να σταματήσουν οι στρατολογήσεις στην ISIS

Μόλις λίγες ημέρες μετά την δωρεά $ 31 εκατομμυρίων μετοχών της στο Facebook σε διάφορες φιλανθρωπίες, η COO του Facebook, Sheryl Sandberg είναι και πάλι στις ειδήσεις για τις τελευταίες συμβουλές της όσον αφορά στην καταπολέμηση της ISIS. Λέει πως οι άνθρωποι θα πρέπει να πραγματοποιούν “likes attacks” για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο κοινωνικό δίκτυο.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το τι θα μπορούσε να κάνει το Facebook για την καταπολέμηση των online στρατολογήσεων και κηρυγμάτων μίσους του Ισλαμικού Κράτους, η κα Sandberg, γενική διευθύντρια της εταιρείας, δήλωσε ότι ήταν σχεδόν αδύνατο να αποτραπούν δημοσιεύσεις στη σελίδα, καθώς όπως παραδέχεται “με το που κατεβαίνει ένα post ένα άλλο αμέσως ανεβαίνει”.

Ωστόσο, η Sandberg συμβουλεύει τους χρήστες, για την καταπολέμηση της προπαγάνδας μίσους, να βομβαρδίζουν αυτά τα post με “ανοχή και μηνύματα ελπίδας», και τους ακτιβιστές να κάνουν like σε σελίδες με κηρύγματα μίσους.

Η Sandberg έδωσε πολύ πειστικές αποδείξεις για να πιστέψουμε ότι τα likes μπορούν να νικήσουν. Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, είπε ότι μια ομάδα στη Γερμανία που ονομάζεται “Laut gegen Nazis», μια αντι-νεοναζιστική ομάδα, είχε επιτεθεί στη σελίδα στο Facebook του ακροδεξιού ΕΑΣ με το να κάνει like και να δημοσιεύει στην σελίδα.

“Ξεκίνησαν μια επίθεση «like»στη σελίδα του Facebook του NPD”, είπε. “Αντί να ουρλιάζουν και να διαμαρτύρονται, έκαναν 100.000 ανθρώπους να τους αρέσει η σελίδα, στους οποίους δεν άρεσε η σελίδα και έγραψαν μηνύματα ανοχής, έτσι όταν έμπαινες στη σελίδα, το περιεχόμενο είχε αλλάξει και από μια σελίδα γεμάτη με μίσος και μισαλλοδοξία έγινε σελίδα της ελπίδας.

“Το καλύτερο αντίδοτο για την κακή ομιλία είναι μια καλή ομιλία και το καλύτερο αντίδοτο στο μίσος είναι η ανοχή.”

Η Sandberg φαίνεται να έχει τις σωστές ιδέες για την καταπολέμηση της ISIS, αλλά το Facebook έχει από καιρό κατηγορηθεί ότι έχει αποτύχει οικτρά να καταπολεμήσει τη προπαγάνδα της ISIS στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά τώρα φαίνεται να βάζει τα πράγματα στη θέση τους, ακόμη και αν δεσμεύτηκε να δαπανήσει περισσότερα από € 1 εκατομμύριο (£ 770.000) για την υποστήριξη των μη κυβερνητικών οργανώσεων στην αντιμετώπιση της προπαγάνδας μίσους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS