ΑρχικήinetLark: Η εφαρμογή που ξεκλειδώνει τα μυστικά της Θεσσαλονίκης!

Lark: Η εφαρμογή που ξεκλειδώνει τα μυστικά της Θεσσαλονίκης!

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει για 2η χρονιά τον διαγωνισμό «Εφαρμογές για τη Θεσσαλονίκη» στοχεύοντας  αυτή τη φορά στην ενεργοποίηση του δυναμικού της πόλης για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών Web και κινητών τηλεφώνων στον τομέα του Τουρισμού.

1

Οι εφαρμογές αυτές θα προσφέρουν νέες δυνατότητες όσον αφορά στην ψηφιακή αφήγηση και στη δημιουργία νέων εμπειριών στους επισκέπτες της πόλης. Στοχεύει επίσης στη διάθεση ανοιχτών δεδομένων από φορείς της πόλης που σχετίζονται με τον τουρισμό, ώστε αυτά να χρησιμοποιηθούν από τους δημιουργούς των εφαρμογών. Ο Δήμος προσκαλεί επίσης τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να συμβάλλουν με τις ιδέες τους για πιθανές εφαρμογές, αποτελώντας μια πηγή έμπνευσης για τους δημιουργούς των εφαρμογών.

Ο διαγωνισμός «Apps4Thessaloniki – Tourism Edition» αποτελεί συνέχεια των δύο επιτυχημένων καινοτόμων δράσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, «Apps4Thessaloniki» και «Hackathess»! Περισσότερα για τον διαγωνισμό μπορείτε να δείτε εδώ

Μια από τις εφαρμογές που διαγωνίζονται είναι και το Lark, μία πλατφόρμα αλληλεπίδρασης και τουριστικής εξερεύνησης που δημιουργήθηκε από μία ομάδα του Α.Π.Θ. στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Apps 4 Thessaloniki – Tourism Edition», με στόχο την ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού.

Lark

Μια ζωντανή πλατφόρμα αλληλεπίδρασης και τουριστικής εξερεύνησης, αντάξια της ζωντανής, πολύπλευρης φύσης της Θεσσαλονίκης.

Το να επισκέπτεσαι μία νέα πόλη σαν τουρίστας είναι σίγουρα μια ιδιαίτερα συναρπαστική εμπειρία. Το να μπορέσεις όμως να την γνωρίσεις «εκ των έσω», μαθαίνοντας μυστικά και tips που μόνο ένας τοπικός κάτοικος θα μπορούσε να ξέρει, είναι κάτι μοναδικό.

Αυτή τη μορφή τουρισμού έρχεται να προωθήσει η καινοτόμα εφαρμογή Lark (www.lark.gr), που δημιουργήθηκε από μία ομάδα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Α.Π.Θ. στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Apps 4 Thessaloniki – Tourism Edition», και στοχεύει να φέρει πιο κοντά τουρίστες και ντόπιους κατοίκους.

Μέσω της web εφαρμογής (διαθέσιμη για κάθε συσκευή με πρόσβαση στο διαδίκτυο), οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης είναι σε θέση να μοιραστούν τις ιδιαίτερες γνώσεις τους για την πόλη, προσθέτοντας περιεχόμενο σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος. Τουρίστες μπορούν να ξεκλειδώσουν αυτό το περιεχόμενο και να μάθουν έτσι τα «μυστικά» της πόλης.

Δημιουργώντας βέλτιστες διαδρομές ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη και οδηγώντας τον σε σημεία που θα τον ενδιαφέρουν, η εφαρμογή επιτρέπει σε έναν επισκέπτη να αξιοποιήσει στο μέγιστο το χρόνο του. Τέλος, τουρίστες μπορούν να αναζητήσουν συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος ή κατηγορίες, και να σχεδιάσουν τη δική τους εξερεύνηση στη Συμπρωτεύουσα!

12493916_1547693525544430_7020763765769940930_o

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Lark, οι επισκέπτες βιώνουν την ιδιαίτερη πλευρά της Θεσσαλονίκης, αυτή που μόνο οι Θεσσαλονικείς γνωρίζουν.

Η εφαρμογή βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο και είναι διαθέσιμη στο κοινό στο πλαίσιο του διαγωνισμού.

Το Lark υλοποιήθηκε από τους Μανώλα Δημήτριο, Μποντομητσίδη Σπύρο, Μυλωνάκη Κώστα και Φλώρο Δημήτριο, υπό την επίβλεψη του επίκουρου καθηγητή Νίκου Πιτσιάνη.

Μπορείτε να στηρίξετε την εφαρμογή ψηφίζοντας εδώ: http://thessaloniki.appsforgreece.eu/el/node/88 αφού κάνετε εγγραφή εδώ: http://thessaloniki.appsforgreece.eu/el/user/register

Website: www.lark.gr
Facebook: facebook.com/LarkApp
Twitter: @lark_app

Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση της πρωτότυπης εφαρμογής εδώ:

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=TBEuCb_vEuA” width=”580″ height=”380″]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS