Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
infosec

Εκδήλωση «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου

H Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση...
Read More
infosec

Κι άλλο σφάλμα διαχείρισης αρχείων επηρεάζει το Windows 10 October Update

Από τότε που κυκλοφόρησε το Windows 10 October update 2018, τα πράγματα έχουν πάει αρκετά άσχημα για τους χρήστες των...
Read More
infosec

Ο γονικός έλεγχος της Apple επιτρέπει την αναζήτηση πορνογραφικού και βίαιου υλικού

Οι γονικοί έλεγχοι της Apple στο iOS 12 είναι μάλλον ασυνεπείς: ορισμένοι όροι που αφορούν στο σεξ είναι μπλοκαρισμένοι, αλλά...
Read More
Latest Posts

Brave: Ο browser που μπλοκάρει όλες τις διαφημίσεις!

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Mozilla, Brendan Eich παρουσίασε μια λύση που θα έχει το όνομα Brave για να μπλοκάρει όλες αυτές τις ενοχλητικές διαφημίσεις που χαλούν την εμπειρία περιήγησης στο Internet. 

Brave

O Eich ανακοίνωσε τον Brave, έναν browser που θα μπλοκάρει οτιδήποτε επιβραδύνει τους χρήστες και παραβιάζει το απόρρητο τους και ουσιαστικά θα στείλει πίσω στους ιδιοκτήτες τους τις διαφημίσεις.

Εκτός ότι οι ιστοσελίδες που έχουν διαφημίσεις αργούν και να φορτώσουν, κάποιες έχουν και cookies που βάζουν σε κίνδυνο την ιδιωτικότητα ή ακόμα και τοποθετούν καθώς και άλλες που τοποθετούν κακόβουλο λογισμικό στις συσκευές χωρίς να το συνειδητοποιούν οι χρήστες.

Η ιστοσελίδα του Brave αναφέρει ότι έχουν ενσωματώσει παντού HTTPS στον browser τους ώστε να σιγουρέψουν ότι τα δεδομένα των χρηστών θα μετακινούνται με τον πιο ασφαλή τρόπο. Επίσης μπλοκάρει τα Tracking Pixels και τα Tracking Cookies κι έτσι δεν θα συμβαίνουν περιστατικά που για παράδειγμα ο χρήστης θα βλέπει διαφημίσεις για κάτι που αγόρασε λίγες μέρες πριν.

Ο Brave είναι ανοιχτού κώδικα. Στους συνιδρυτές της εταιρίας συμπεριλαμβάνονται και ο Brian Bondy που έχει δουλέψει στη Mozilla και στη Khan Academy και ο Kevin Grandon που έχει δουλέψει στο λειτουργικό σύστημα της Mozilla και στη WebVR.

Ο Eich γράφει σε μια επιστολή στην ιστοσελίδα: “Όλοι μιλούν για μπλοκάρισμα των διαφημίσεων. Οι blocker κάνουν σαφώς την εμπειρία στο Internet πιο καλή αλλά σε πολλούς δεν αρέσουν. Μπορεί ποτέ να μην κάνεις κλικ σε μια διαφήμιση αλλά ακόμα και να σχηματίσεις κάποια άποψη για μια διαφήμιση που απλά είδες έχει κάποια αξία. Με αρκετούς χρήστες να μπλοκάρουν τις διαφημίσεις, το κύριο μοντέλο χρηματοδότησης του Internet βρίσκεται σε κίνδυνο!”

“Στην Brave ετοιμάζουμε τη λύση για να αποτρέψει τον πόλεμο και να δώσει στους χρήστες τη δίκαιη αντιμετώπιση που τους αξίζει όταν έρχονται στο Internet για να περιηγηθούν και να συνεισφέρουν. Χτίζουμε έναν νέο browser και μια συνδεδεμένη δωρεάν υπηρεσία cloud με ανώνυμες διαφημίσεις. Σήμερα θα κυκλοφορήσει η version 0.7 μαζί με ανοιχτό κώδικα και χάρτη”, πρόσθεσε.

Ο Brave θα είναι διαθέσιμος για iOS, OS X, Windows, Linux κιαι Android.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *