ΑρχικήinetBrave: Ο browser που μπλοκάρει όλες τις διαφημίσεις!

Brave: Ο browser που μπλοκάρει όλες τις διαφημίσεις!

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Mozilla, Brendan Eich παρουσίασε μια λύση που θα έχει το όνομα Brave για να μπλοκάρει όλες αυτές τις ενοχλητικές διαφημίσεις που χαλούν την εμπειρία περιήγησης στο Internet. 

Brave

O Eich ανακοίνωσε τον Brave, έναν browser που θα μπλοκάρει οτιδήποτε επιβραδύνει τους χρήστες και παραβιάζει το απόρρητο τους και ουσιαστικά θα στείλει πίσω στους ιδιοκτήτες τους τις διαφημίσεις.

Εκτός ότι οι ιστοσελίδες που έχουν διαφημίσεις αργούν και να φορτώσουν, κάποιες έχουν και cookies που βάζουν σε κίνδυνο την ιδιωτικότητα ή ακόμα και τοποθετούν καθώς και άλλες που τοποθετούν κακόβουλο λογισμικό στις συσκευές χωρίς να το συνειδητοποιούν οι χρήστες.

Η ιστοσελίδα του Brave αναφέρει ότι έχουν ενσωματώσει παντού HTTPS στον browser τους ώστε να σιγουρέψουν ότι τα δεδομένα των χρηστών θα μετακινούνται με τον πιο ασφαλή τρόπο. Επίσης μπλοκάρει τα Tracking Pixels και τα Tracking Cookies κι έτσι δεν θα συμβαίνουν περιστατικά που για παράδειγμα ο χρήστης θα βλέπει διαφημίσεις για κάτι που αγόρασε λίγες μέρες πριν.

Ο Brave είναι ανοιχτού κώδικα. Στους συνιδρυτές της εταιρίας συμπεριλαμβάνονται και ο Brian Bondy που έχει δουλέψει στη Mozilla και στη Khan Academy και ο Kevin Grandon που έχει δουλέψει στο λειτουργικό σύστημα της Mozilla και στη WebVR.

Ο Eich γράφει σε μια επιστολή στην ιστοσελίδα: “Όλοι μιλούν για μπλοκάρισμα των διαφημίσεων. Οι blocker κάνουν σαφώς την εμπειρία στο Internet πιο καλή αλλά σε πολλούς δεν αρέσουν. Μπορεί ποτέ να μην κάνεις κλικ σε μια διαφήμιση αλλά ακόμα και να σχηματίσεις κάποια άποψη για μια διαφήμιση που απλά είδες έχει κάποια αξία. Με αρκετούς χρήστες να μπλοκάρουν τις διαφημίσεις, το κύριο μοντέλο χρηματοδότησης του Internet βρίσκεται σε κίνδυνο!”

“Στην Brave ετοιμάζουμε τη λύση για να αποτρέψει τον πόλεμο και να δώσει στους χρήστες τη δίκαιη αντιμετώπιση που τους αξίζει όταν έρχονται στο Internet για να περιηγηθούν και να συνεισφέρουν. Χτίζουμε έναν νέο browser και μια συνδεδεμένη δωρεάν υπηρεσία cloud με ανώνυμες διαφημίσεις. Σήμερα θα κυκλοφορήσει η version 0.7 μαζί με ανοιχτό κώδικα και χάρτη”, πρόσθεσε.

Ο Brave θα είναι διαθέσιμος για iOS, OS X, Windows, Linux κιαι Android.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS