ΑρχικήsecurityΗ Google κάνει τα μαγικά της για τον περιορισμό της ISIS στο...

Η Google κάνει τα μαγικά της για τον περιορισμό της ISIS στο Dark Web

150512175907-tsr-dnt-starr-ISIS-dark-web-00004111-large-169

ISIS, δεν θέλεις να τα βάλεις με τον αρχηγό των μηχανών αναζήτησης

Οι Anonymous μπορεί να κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να περιορίσουν την παρουσία της ISIS στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, αλλά ακόμη και αυτοί δεν έχουν τόση δύναμη όσο η Google στο να βάλουν ένα τέλος σε αυτές τις δραστηριότητες. Η εταιρεία με την πιο δημοφιλή μηχανή αναζήτησης πρόκειται να διατηρήσει την τρομοκρατική ομάδα σε μικρό μέρος με τον περιορισμό της στο Dark Web, μια περιοχή όπου o τεχνολογικός κολοσσός δεν έχει τον έλεγχο. Ο επικεφαλής ιδεών της Google, Jared Cohen, μίλησε για την ιδέα του σε μια online προπαγάνδα και έδειξε πώς οι εταιρείες τεχνολογίας, οι οποίες έχουν μια αρκετά μεγάλη επιρροή στο διαδίκτυο, μπορούν να κάνουν τη δράση τους να σταματήσει, τουλάχιστον στην ορατή πλευρά του διαδικτύου.

Είμαστε σίγουροι ότι στο εγγύς μέλλον, εταιρείες όπως η Microsoft, η Mozilla και η Yahoo επίσης θα συμβάλλουν στην παρεμπόδιση των δραστηριοτήτων της ISIS δεδομένου ότι οι εταιρείες διαθέτουν επίσης τους δικούς τους web browsers. Η τρομοκρατική οργάνωση, η οποία είναι επίσης γνωστή ως Daesh, ή ISIL έχει συγκεντρώσει πολύ ταλαντούχο προσωπικό, το οποίο είναι ο λόγος που ήταν σε θέση να αυξήσει την online παρουσία τους. Ο Cohen πιστεύει ότι, ενώ οι εταιρείες τεχνολογίας μπορεί να βάλουν σίγουρα ένα τεράστιο εμπόδιο στην πρόοδό τους, ο ίδιος παραδέχεται ότι υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα να οδηγήσουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις εντελώς offline.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εκτός από τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης, η ISIS σίγουρα θα έχει αποκτήσει τεράστια παρουσία και στην άλλη πλευρά του διαδικτύου, μια πλευρά που περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε.

«Αυτό που κάνει η ISIS είναι να αντανακλά την εποχή, όπως αντιτίθεται με κάποια νέα πολυπλοκότητα που εμφανίστηκε ως δια μαγείας. Όμως, ενώ το ψηφιακό μέτωπο είναι πιο περίπλοκο, θα μπορούσε να είναι το μέρος που μπορούμε να δούμε μεγαλύτερη βραχυπρόθεσμη νίκη, γι ‘αυτό δεν πρέπει να το παραμελούμε. ”

Αποκόπτοντας αυτούς τους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης, η ISIS θα έχει μόνο ένα κομμάτι για να επικοινωνήσει και αυτό θα είναι το Dark Web. Θα δούμε πώς θα καταφέρει η Google να περιορίσει τις δραστηριότητές της, αλλά μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι που επιτέλους κάποιος έχει συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλη απειλή έχει αρχίσει να γίνεται η ISIS σε online επίπεδο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS