ΑρχικήinetΤο ISIS έχει τη δική του κρυπτογραφημένη εφαρμογή μηνυμάτων!

Το ISIS έχει τη δική του κρυπτογραφημένη εφαρμογή μηνυμάτων!

Το ISIS έχει μια καινούρια εφαρμογή για Android για να ανταλλάσσει ασφαλή μηνύματα που ήρθε να ενωθεί μαζί με την εφαρμογή που έχει για να διαδίδει την προπαγάνδα της, σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική hacking ομάδα Ghost Security Group.

ISIS

Το περασμένο μήνα, οι Ghost Security καθώς και άλλοι παρατήρησαν ότι μέλη του ISIS χρησιμοποιούσαν ιδιωτικά μηνύματα στο Telegram και στο Twitter για να στείλουν τους οπαδούς τους σε ένα site (το οποίο μετά εξαφανίστηκε) για να κατεβάσουν την εφαρμογή της Amaq Agency.

Ο πρωταρχικός στόχος της εφαρμογής είναι η διάδοση προπαγάνδας. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή είσαι σε θέση να δεις τις πιο πρόσφατες ειδήσεις και video clips. H Amaq Agency έχει γνωστούς δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος κι έχει κάνει και δηλώσεις προς υποστήριξη των δραστών στους τελευταίους πυροβολισμούς στην California.

Λίγο μετά από τα γεγονότα στην California, οι Ghost Security ανακάλυψαν μια ξεχωριστή εφαρμογή με το όνομα Alrawi.apk ή απλά the Alrawi app. Αρχικά θεώρησαν ότι μοιάζει με την εφαρμογή της Amaq Agency. Αλλά στις 11 Ιανουαρίου ανακάλυψαν χαρακτηριστικά κρυπτογραφημένης επικοινωνίας.

Η εφαρμογή προστίθεται στις άλλες γνωστές μεθόδους επικοινωνίας του ISIS με ομάδες και άτομα. Μεταξύ των αγαπημένων τους είναι το Telegram το οποίο επιτρέπει την κρυπτογραφημένη επικοινωνία με ιδιώτες παρόμοια με το Whatsapp όπως και μια ικανότητα δημόσιας μετάδοσης.

Αμέσως μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, το Telegram ανέστειλε 78 κανάλια που συνδέονταν με το ISIS σε 12 γλώσσες αλλά δεν υποσχέθηκε ότι τα ιδιωτικά chats θα κλείσουν.

Αν η ανακοίνωση των Ghost Security ισχύει τότε αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν ο διευθυντής του FBI James Comey και άλλοι πραγματοποιήσουν την επιθυμία τους και οι πάροχοι end-to-end κρυπτογραφημένης επικοινωνίας αναγκαστούν να βάλουν back doors στις υπηρεσίες τους ή απαγόρευση προσώπων, το ISIS θα εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με ασφάλεια

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS