ΑρχικήinetΓυναίκα μηνύει το Twitter επειδή επιτρέπει την δραστηριότητα του ISIS!

Γυναίκα μηνύει το Twitter επειδή επιτρέπει την δραστηριότητα του ISIS!

Είναι αρκετά γνωστό ότι το ISIS και οι υποστηρικτές του χρησιμοποιούν τα social media για να ενθαρρύνουν πράξεις βίας και το Twitter φαίνεται ότι είναι μια από τις αγαπημένες του πλατφόρμες.

twisis

 

Τώρα μια γυναίκα της οποίας ο σύζυγος σκοτώθηκε όταν ένας ένοπλος επιτέθηκε στο κέντρο εκπαίδευσης της αστυνομίας του Jordan μηνύει στο Twitter που επιτρέπει σε λογαριασμούς του ISIS να ευδοκιμούν στην ιστοσελίδα. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο σύζυγος της γυναίκας ήταν ο Lloyd Carl Fields, Jr., ένας Αμερικάνος εργολάβος που σκοτώθηκε στο περιστατικό που συνέβη στις 9 Νοεμβρίου.

Στα έγγραφα του δικαστηρίου εξηγείται ο λόγος που κάνει μήνυση:

[alert size=”alert-block” variation=”alert-info”]“Για χρόνια το Twitter επιτρέπει εν γνώσει του στην τρομοκρατική ομάδα ISIS να χρησιμοποιεί το κοινωνικό του δίκτυο ως μέσο διάδοσης της εξτρεμιστικής προπαγάνδας, άντλησης κεφαλαίων και προσέλκυσης νέων μελών. Αυτό έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη της εξτρεμιστικής ομάδας κι επέτρεψε να πραγματοποιηθούν πολυάριθμες τρομοκρατικές επιθέσεις.” [/alert]


Τα έγγραφα επίσης ισχυρίζονται ότι σήμερα υπάρχουν περίπου 70.000 λογαριασμοί Twitter που συνδέονται με το ISIS και αναφέρουν λεπτομέρειες σχετικά με τις ενέργειες της τρομοκρατικής ομάδας στην πλατφόρμα.

To Twitter από τη μεριά του δεν εξαγνίζει εντελώς τους λογαριασμούς και τα posts που υποστηρίζουν την ομάδα αλλά έχει διαγράψει λογαριασμούς που υποκινούσαν την βία. Ένας εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε ότι οι απειλές βίας και η προώθηση της τρομοκρατίας δεν έχουν καμμιά θέση στο Twitter και όπως και στα υπόλοιπα social media γίνεται αυτό ξεκάθαρο από τους κανονισμούς. Λόγω των διαγραφών που έγιναν το 2015 οι ζωές των εργαζόμενων της εταιρίας απειλήθηκαν.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι αν και η εταιρία συμπάσχει με την χήρα πιστεύει ότι η μήνυση είναι άνευ σημασίας. Οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης προστατεύονται από τον νόμο και υπηρεσίες όπως το Facebook, το Twitter και το Youtube δεν είναι υπεύθυνες για την πράξη των χρηστών τους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS