Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
infosec

Εκδήλωση «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου

H Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση...
Read More
infosec

Κι άλλο σφάλμα διαχείρισης αρχείων επηρεάζει το Windows 10 October Update

Από τότε που κυκλοφόρησε το Windows 10 October update 2018, τα πράγματα έχουν πάει αρκετά άσχημα για τους χρήστες των...
Read More
infosec

Ο γονικός έλεγχος της Apple επιτρέπει την αναζήτηση πορνογραφικού και βίαιου υλικού

Οι γονικοί έλεγχοι της Apple στο iOS 12 είναι μάλλον ασυνεπείς: ορισμένοι όροι που αφορούν στο σεξ είναι μπλοκαρισμένοι, αλλά...
Read More
Latest Posts

Το Uber σας ενημερώνει για το τι μπορείτε να κάνετε στο ταξίδι σας

Αν κοιτάζετε έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια μιας Uber βόλτας είστε πολύ πίσω – και έχετε εξαντλήσει όλες τις άλλες επιλογές που έχετε για να σκοτώσετε τον χρόνο σας με το smartphone σας – η εταιρεία έχει έναν νέο τρόπο για να σας κρατήσει απασχολημένους.

Την Τρίτη, η εφαρμογή λάνσαρε ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται Uber Trip Experiences, αφήνοντας third-party προγραμματιστές να διασκεδάζουν τους χρήστες ή να τους δίνουν παραγωγικά πράγματα να κάνουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν την απόκτηση μιας λίστας αναπαραγωγής για να διαρκέσει για όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας, γνωστοποίηση πληροφοριών και προσφορών που είναι διαθέσιμες στον προορισμό σας ή σας επιτρέπουν να ενεργοποιήσετε την θέρμανση όταν είστε καθοδόν για το σπίτι σας.

Το Uber σας ενημερώνει για το τι μπορείτε να κάνετε στο ταξίδι σας

 

Ένα σενάριο χρήσης που ακούγεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το Gamification, στο οποίο οι επιβάτες μπορούν να κερδίσουν πόντους ή ανταμοιβές επειδή μετακινούνται στην πόλη. Μιας και τα Foursquare-style badges είναι λίγο passé τώρα πια, παίρνοντας εικονικούς πόντους (και, ενδεχομένως, ανταμοιβές στην πραγματική ζωή), καθώς χρησιμοποιείτε το Uber θα μπορούσε να σας δώσει λίγη περισσότερη ενέργεια κατά μία έννοια.

gamification

 

Αν αυτό σας ακούγεται περισσότερο σαν μια ενόχληση, μην ανησυχείτε: Οι επιβάτες θα σας ζητούν την άδεια πριν οποιαδήποτε εφαρμογή μπορεί να συνδεθεί με το Uber και αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία σας. Επιπλέον, θα είναι σε θέση να απενεργοποιούν αυτό το χαρακτηριστικό σε μια app-by-app βάση.

To Uber έχει παράσχει πληροφορίες για τους προγραμματιστές μαζί με μια προειδοποίηση: Οι προγραμματιστές δεν θα πρέπει να γεμίζουν με spam τους χρήστες ή να αχρηστεύουν τη μπαταρία του smartphone τους με πάρα πολύ περιττή δραστηριότητα.

Το Uber ξεκίνησε το API του τον Αύγουστο του 2014 επιτρέποντας στους προγραμματιστές να ενσωματώσουν τα uber δεδομένα με τις δικές τους εφαρμογές. Και τον Μάρτιο του 2015, η εταιρεία παρείχε στους προγραμματιστές ένα easy-to-create κουμπί, επιτρέποντας στους χρήστες να ζητήσουν τη μετακίνησή τους από μια third-party εφαρμογή, όπως το Facebook Messenger.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *