ΑρχικήinetΤο Uber σας ενημερώνει για το τι μπορείτε να κάνετε στο ταξίδι...

Το Uber σας ενημερώνει για το τι μπορείτε να κάνετε στο ταξίδι σας

Αν κοιτάζετε έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια μιας Uber βόλτας είστε πολύ πίσω – και έχετε εξαντλήσει όλες τις άλλες επιλογές που έχετε για να σκοτώσετε τον χρόνο σας με το smartphone σας – η εταιρεία έχει έναν νέο τρόπο για να σας κρατήσει απασχολημένους.

Την Τρίτη, η εφαρμογή λάνσαρε ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται Uber Trip Experiences, αφήνοντας third-party προγραμματιστές να διασκεδάζουν τους χρήστες ή να τους δίνουν παραγωγικά πράγματα να κάνουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν την απόκτηση μιας λίστας αναπαραγωγής για να διαρκέσει για όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας, γνωστοποίηση πληροφοριών και προσφορών που είναι διαθέσιμες στον προορισμό σας ή σας επιτρέπουν να ενεργοποιήσετε την θέρμανση όταν είστε καθοδόν για το σπίτι σας.

Το Uber σας ενημερώνει για το τι μπορείτε να κάνετε στο ταξίδι σας

 

Ένα σενάριο χρήσης που ακούγεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το Gamification, στο οποίο οι επιβάτες μπορούν να κερδίσουν πόντους ή ανταμοιβές επειδή μετακινούνται στην πόλη. Μιας και τα Foursquare-style badges είναι λίγο passé τώρα πια, παίρνοντας εικονικούς πόντους (και, ενδεχομένως, ανταμοιβές στην πραγματική ζωή), καθώς χρησιμοποιείτε το Uber θα μπορούσε να σας δώσει λίγη περισσότερη ενέργεια κατά μία έννοια.

gamification

 

Αν αυτό σας ακούγεται περισσότερο σαν μια ενόχληση, μην ανησυχείτε: Οι επιβάτες θα σας ζητούν την άδεια πριν οποιαδήποτε εφαρμογή μπορεί να συνδεθεί με το Uber και αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία σας. Επιπλέον, θα είναι σε θέση να απενεργοποιούν αυτό το χαρακτηριστικό σε μια app-by-app βάση.

To Uber έχει παράσχει πληροφορίες για τους προγραμματιστές μαζί με μια προειδοποίηση: Οι προγραμματιστές δεν θα πρέπει να γεμίζουν με spam τους χρήστες ή να αχρηστεύουν τη μπαταρία του smartphone τους με πάρα πολύ περιττή δραστηριότητα.

Το Uber ξεκίνησε το API του τον Αύγουστο του 2014 επιτρέποντας στους προγραμματιστές να ενσωματώσουν τα uber δεδομένα με τις δικές τους εφαρμογές. Και τον Μάρτιο του 2015, η εταιρεία παρείχε στους προγραμματιστές ένα easy-to-create κουμπί, επιτρέποντας στους χρήστες να ζητήσουν τη μετακίνησή τους από μια third-party εφαρμογή, όπως το Facebook Messenger.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS